Klart for prosedyrer på Lillehammer

Søskenpar i hovedrollene.

DØDENS GÅRD: I dag starter prosedyrene i rettssaken mot de fem tiltalte etter drapene på Vollheim gård. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
DØDENS GÅRD: I dag starter prosedyrene i rettssaken mot de fem tiltalte etter drapene på Vollheim gård. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet.no): I dag starter prosedyrene i rettssaken mot de tiltalte etter drapene på Vollheim gård i Søndre Land. Rettssaken går nå inn i sin sjette uke etter at den startet i Gjøvik tingrett mandag 19. januar. Av praktiske årsaker settes retten på tinghuset i Lillehammer.

Søsken i hovedrolleneAv de fem tiltalte er det to personer som stikker seg ut. Det er Berit Thorstensen (52) og lillebroren hennes Knut Arne Thorstensen (34). Mens storesøster har nektet enhver befatning med drapene har lillebror Thorstensen erkjent det aller meste. Påtalemyndigheten mener det var Berit Thorstensen som var hjernen og oppdragsgiveren til drapene, i tillegg til to grove ran.

Thorstensen har innrømmet at han satte en heroinsprøyte på drapsofferet Jan Petter Aarstad (41). Han var det andre offeret som ble funnet på gården som etterhvert fikk tilnavnet «Dødens gård».

Liket av Aarstad ble funnet under masse skrot i en brønn på gården 23. januar i fjor. Men politiet tror at liket kan ha ligget der helt siden november 2006. Politiet brukte to dager på å tømme brønnen for vaskemaskiner, gressklippere og annet skrot før de fant liket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer