Klart for rettsdrama

Det var stille før stormen i Frogner Grendehus. Men nå starter behandlingen av den største og mest spektakulære kriminalsaken i Norge i nyere tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I ni uker skal de tiltalte, jurister og presse stresse fram og tilbake til Frogner Grendehus,for anledningen omgjort til Nes herredsretts storstue. I morgentimene i dag var pressen på plass, nervøst ventende på de andre deltakerne i det som beskrives som årtusenets rettsdrama. Fotografer løper mellom pressesenteret og døra til rettslokalet. Journalister gir de siste ordre til hjemmeredaksjonen på mobiltelefonene sine.

Skyldig eller ikke

Retten settes klokka 9. Etter at retten er satt vil sorenskriver Trond Våpenstad lese opp tiltalen.

De fire tiltalte skal etter at tiltalen er lest opp svare på om de erkjenner seg skyldige eller ikke. Utfallet av det spørsmålet er det ikke knyttet noen spenning til.

Dagen i dag vil i stor grad gå med til statsadvokat Jørn S. Mauruds innledningsforedrag, hvor han gjør rede for aktoratets versjon av forløpet i trippeldrapet.

Senere på dagen skal hver av de fire forsvarerne gi en kortfattet fremstilling av sitt syn på saken.

Per Kristian Orderud først

Det er lite sannsynlig at noen av de fire tiltalte rekker å begynne sin forklaring i dag. Mest sannsynlig starter Per Kristian Orderud som førstemann i morgen. Orderud kan nekte å forklare seg for retten, men ingenting tyder på at han vil benytte seg av den retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer