Drept: Obduksjonen viste at kvinnen var blitt påført minst 60 brudd-, knusing- og stikkskader, utført med slag, spark, flaske og kniv. Foto: Dagbladet
Drept: Obduksjonen viste at kvinnen var blitt påført minst 60 brudd-, knusing- og stikkskader, utført med slag, spark, flaske og kniv. Foto: DagbladetVis mer

Tøyen-drapet

Klart for rettssak etter det brutale Tøyen-drapet

Tirsdag starter rettssaken mot en 65 år gammel mann som er tiltalt for det brutale drapet på en 78 år gammel kvinne på Tøyen i Oslo. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen ble funnet død i en branntrapp i en boligblokk på Tøyen i mai i fjor. Obduksjonen viste at hun var blitt påført minst 60 brudd-, knusing- og stikkskader, utført med slag, spark, flaske og kniv.

Selve tidspunktet for drapet er usikkert, men det skal ha skjedd mellom lørdag 14. mai klokken 16 og dagen etter klokken 14.

Den 65 år gamle mannen har allerede erkjent straffskyld.

Drapstrusler

Tiltalte skal ha truet med å drepe kvinnen i dagene før. I 2008 ble han dømt til sju års forvaring for drapsforsøk etter å ha stukket sin daværende kjæreste tolv ganger med en kokkekniv i 2006.

- Han husker ikke drapshandlingen, og overfor politiet har han valgt å erkjenne straffskyld. Han har samarbeidet så langt han har kunnet, uttalte mannens forsvarer, advokat Simen Skjønsberg, til NRK før sommeren.

Mannen bodde selv i blokken der kvinnen ble funnet.

Lang relasjon

Politiadvokat Hilde Strand i Oslo politidistrikt opplyste til NTB etter drapet i fjor at de var kjent med at tiltalte og den 78 år gamle kvinnen hadde hatt en årelang relasjon.

En mann i 50-årene ble også pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap i saken. Han ble imidlertid løslatt etter noen dager.

Aktor i saken er Tonje Tønder, mens Karoline Henriksen er oppnevnt som bistandsadvokat. Rettssaken innledes i Oslo tingrett tirsdag. Det er satt av fire dager til saken.

(NTB)