- Klart jeg er skuffet og lei meg

Dronning Silvia bryter tausheten om kungenskandalene.

- LEI MEG: Svenskedronning Silvia snakker for første gang ut offentlig om skandalene som har herjet det svenske hoffet det siste året. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
- LEI MEG: Svenskedronning Silvia snakker for første gang ut offentlig om skandalene som har herjet det svenske hoffet det siste året. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er overfor SVT at dronning Silvia og kronprinsesse Victoria for første gang uttaler seg offentlig om skandalene som har herjet rundt kong Carl Gustaf og hoffet det siste året, etter publiseringen av boka «Den motvillige monarken».

- Det har vært et veldig vanskelig år. Det gjør veldig vondt når ens foreldre blir omtalt på denne bryske måten, sier Victoria i det eksklusive intervjuet med den svenske rikskringkasteren som sendes i kveld, ifølge Aftonbladet.

Mafiaforbindelser, besøk på strippeklubber og kompromitterende fotomateriale er blant påstandene og anklagene framsatt mot svenskekungen, som ifølge Aftonbladet har ført til hans verste tillitskrise noensinne.

- Kanskje journalistene ikke forstår hva det betyr å være utsatt på denne måten? Og det gjelder naturlig nok hele familien. De har nylig skrevet at jeg er nær sammenbrudd, at jeg snart kommer til å bli deprimert, at jeg snart får selvmordstanker, at jeg skal ha møtt veggen, og så videre. Jeg leser disse artiklene, sier dronning Silvia, og fortsetter:

- Da vil jeg si at klart jeg er skuffet. Klart jeg er lei meg. Men hva skal vi si? Det har kanskje styrket meg også, sier hun.

Det åpenhjertige intervjuet med Silvia og Victoria er en del av SVT-dokumentaren «Året med kungafamiljen».

- For å være ærlig så er det et mediekjør. Det er utrolig sårende. Det er en situasjon hvor man er fullstendig maktesløs. Det er alltid noen andre som får det siste ordet. Det er noen som spør «hvorfor dementerer dere det ikke?», javisst, men man kan jo ikke dementere alle hver eneste dag. Det er vanskelig. Da blir man ikke troverdig heller, sier dronning Silvia ifølge den svenske avisa.