- Klart jeg veldig gjerne skulle ha kjempet videre

Thorkildsen og SV balanserer på sperregrensa.

UNDER GRENSA: Inga Marte Thorkildsens stortingsplass er truet etter det som mer og mer likner et svært dårlig SV-valg. Foto: Nina Hansen
UNDER GRENSA: Inga Marte Thorkildsens stortingsplass er truet etter det som mer og mer likner et svært dårlig SV-valg. Foto: Nina HansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) - Jeg er sinnssykt nervøs, sa Inga Marte Thorkildsen da hun åpnet SVs valgvake rundt klokka 20.

Ei time seinere ble de første valgdagsmålingene presentert på Rockefeller. De viste at SV så vidt var over sperregrensen. Men stemningen sank etter hvert som opptellingen plasserte dem under 4,0.

- Jeg er ikke noe mindre nervøs nå. Dessverre, sier Thorkildsen til Dagbladet.

På storskjermen bak henne varierer prosenttallet mellom 3,9 og 4,0 - og antallet mandater svinger fra to til sju. Usikkerheten er stor, og det er mange svette panner å se. Fprsåvidt ikke uvant her på Oslos berømte konsertarena.

- Det er veldig, veldig på marginene her, så vi får se. Og jeg ser det er litt ulike tall her, som de ulike opererer med, sier barne-, inkluderings- og likestillingsministeren videre.

- Går med noen negler - Er det en påkjenning?

- Ja, du merker det. Det går nok med noen negler rundt omkring her. Samtidig så kjenner jeg at jeg går rundt og er veldig spent selv, for vi tror jo veldig på dette her. Jeg kan ikke tenke meg noe annet parti - det er SV for meg - og da betyr det selvfølgelig mye at det går bra til slutt, legger hun til.

Med fire representanter er det høyst usikkert hvem av SV-toppene som overlever på Stortinget.

- Hvordan forholder du deg til at du kan miste plassen?

- Det er sånn som skjer. Det er folket som bestemmer, og da må man bare føye seg etter det. Sånn er livet som politiker. Men det er klart jeg veldig gjerne skulle ha kjempet videre, sier Thorkildsen til Dagbladet.

Avventer fakta - Hvis ikke hadde jeg ikke orket å føre en så intens valgkamp som jeg har gjort. Vi tror det er mulig å forandre verden — og for eksempel gjøre en forskjell for barn - og jeg håper jo å gjøre det fra Stortinget.

- Hva tror du?

 

- Jeg tror ingenting. Jeg avventer de harde fakta.

- Føles det litt tungt akkurat nå?
- Nei. Det føles nervøst, svarer Vestfold-listetoppen.