NEI:  Helse- og omsorgsminister Bent Høies forslag til reservasjonsrett for fastleger får ikke medhør blant legene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.
NEI: Helse- og omsorgsminister Bent Høies forslag til reservasjonsrett for fastleger får ikke medhør blant legene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.Vis mer

Klart lege-flertall mot reservasjonsrett

Og snart går regjeringens svarfrist ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et flertall av Legeforeningens lokallag sier nei til regjeringens forslag om reservasjonsrett.

En gjennomgang Klassekampen har gjort blant 16 av 19 fylkeslag viser at Legeforeningen ligger an til å si et klart nei i spørsmålet om hvorvidt fastleger skal få mulighet til å reservere seg mot å henvise pasienter til abort.

Ni fylkeslag oppgir at de er motstandere av en slik reservasjonsmulighet. Fem fylkeslag er usikre eller delt i sine syn. To fylkeslag støtter forslaget.

Regjeringens forslag om reservasjon er fortsatt ute på høring. Svarfrist er 30. april.

Legeforeningens president Hege Gjessing har ikke vært tilgjengelig for kommentar overfor Klassekampen, men foreningen sentralt opplyser at den vil fatte et vedtak i to omganger.

I første omgang vil foreningen sende inn et høringssvar basert på tilbakemeldinger fra lokallagene. Deretter skal foreningen fatte et endelig vedtak på sitt landsstyremøte i mai.

(NTB)


Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.