Klart om det blir omvalg innen en uke

Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) svarte leserne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):På bystyremøtet i Drammen i går kveld ble det klart at politikerne godtok innstillingen fra valgstyret om at valgoppgjøret i kommunen godkjennes.

Ifølge Drammens Tidendes nettutgave hadde ingen av de folkevalgte innvendinger til vedtaket. Men det betyr ikke at oppstyret rundt kommunevalget i Drammen nå er over.

For nå vil kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) setter i gang sin egen gransking av valgfusket i Drammen. For å gjenvinne tilliten til valgordningen er hun villig til å kreve omvalg i Drammen.

Les alle sakene om valgkaoset i Drammen her!

- Dette er en sak som jeg tar svært alvorlig, fordi det er moralsk sett helt forkastelig om noen har misbrukt valgsystemet på en slik måte. Og jeg er ekstremt opptatt av at vi har en valgordning som folk har tillit til, sier kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) til Dagsavisen.

Hun understreker at hun ikke har noen grunn til å tro at Drammen kommune ikke behandler saken forskriftsmessig, men at kommunaldepartementet vil sette i gang en selvstendig gransking av saken siden det er første gang man har en slik sak.

Men valg-skandelen i Drammen er ikke den eneste saken som har svekkert velgernes tillit til det norske valgordningen i det siste:

Tønsberg beskyldes Frps bystyrerepresentant Einar Merkesvik for å ha delt ut gratisbilletter til Color Lines ferger mellom Norge og utlandet. Sammen med gratisbillettene la han ved en valgliste der han hadde forhåndskumulert seg selv, melder Tønsbergs Blad.

Klart om det blir omvalg innen en uke

Les også: «Slik «kjøper» de seg velgere»

Hvordan vil kommunalministeren gjenreise tilliten til det norske valgsystemet? Kommer hun til å kreve omvalg i Drammen? Kommer hun også til å granske saken i Tønsberg? Det er noen av spørsmålene du kan stille kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa.