Klart om det blir omvalg innen en uke

Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) svarte leserne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):På bystyremøtet i Drammen i går kveld ble det klart at politikerne godtok innstillingen fra valgstyret om at valgoppgjøret i kommunen godkjennes.

Ifølge Drammens Tidendes nettutgave hadde ingen av de folkevalgte innvendinger til vedtaket. Men det betyr ikke at oppstyret rundt kommunevalget i Drammen nå er over.

For nå vil kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) setter i gang sin egen gransking av valgfusket i Drammen. For å gjenvinne tilliten til valgordningen er hun villig til å kreve omvalg i Drammen.

Les alle sakene om valgkaoset i Drammen her!

- Dette er en sak som jeg tar svært alvorlig, fordi det er moralsk sett helt forkastelig om noen har misbrukt valgsystemet på en slik måte. Og jeg er ekstremt opptatt av at vi har en valgordning som folk har tillit til, sier kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) til Dagsavisen.

Hun understreker at hun ikke har noen grunn til å tro at Drammen kommune ikke behandler saken forskriftsmessig, men at kommunaldepartementet vil sette i gang en selvstendig gransking av saken siden det er første gang man har en slik sak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer