Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klart som blekk

Det skal mye sunn skepsis til for å avvise en god konspirasjonsteori

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De som planla det hele var Dick Cheney, Paul Wolfowitz, Donald Rumsfeld og Richard Perle. Perle er min spesielle favoritt med oppnavnet «Mørkets prins» som både er en omskrivning for Dracula og en av mange for selveste djevelen. Hva de planla? 9/11, selvsagt, terrorangrepene på New York og Washington DC den 11. september 2001. De trengte en apokalyptisk hendelse som ville gi president George W. Bush, og dermed dem, et vidtfavnende mandat til radikalt å militarisere USAs utenrikspolitikk og framfor alt til å fjerne Saddam Hussein med makt.Beviset ligger der, rett foran nesa på alle som vil bruke øynene og se: De var godt organisert allerede i 1992 da oppkomlingen Bill Clinton ranet Det hvite hus fra Bush den første, og de offentliggjorde en plan om å fjerne Saddam. Der står alt sammen.

For nå kommer det i full bredde, historiene om en potent samling av tempelriddere, styrtrike jøder, deltakere fra Davos, frimurere, og de aller farligste som ikke er medlemmer av noe som helst, men som likevel styrer alt. Snart kommer vel også en film av Oliver Stone som en «Dr. Strangelove» på vrangen, uten Stanley Kubrics ironi og Peter Sellers geniale galskap. I stedet kan vi få en modernisert versjon i fullt alvor av general Jack D. Rippers konspirasjonsteori om at russerne helte fluor i drikkevannet og berøvet manndomskraften fra ham og alle andre amerikanere. Derfor måtte han bare sende av gårde atomvåpnene under sin kommando for å berge vår livsform fra å dø ut. Klart det.

Beviset nå er at Bygning 7 i World Trade Center også raste sammen, helt uten å være truffet av et fly. Årsaken kan ikke bare være at den ble rystet av at tårnene raste, at den sto i full fyr og at det var oljetanker i kjelleren, -   nei den ble sprengt av noen som hadde plassert sprengstoff på forhånd. Det samme måtte være gjort med tårnene, før flyene kjørte inn i dem. Hemmeligholdte vitner har forklart at de hørte pop, pop, pop, som ved en kontrollert rivning ved sprengning. En professor har observert flytende metall flere uker etter at tårnene styrtet. Bare strengstoffkjemi kan forklare det.

Organisasjonen 9/11 Truth er blitt dannet for å få dette fram, og for å avsløre alle de andre løgnene som myndighetene har fortalt. Det er en del av konspirasjonen at denne organisasjonen og dens avsløringer knapt får omtale i norske medier.Søtest, hvis det går an å bruke et sånt ord, er beviset om at Osama bin Laden aldri har tatt på seg skylda for angrepene og derfor ikke kan ha stått bak.Da må noen andre stå bak, og det er bare å følge det latinske «qui bono?», hvem tjener på dette? Jødene selvsagt. De tjener jo på alt, og står derfor bak det meste. Og så Bush. Han trengte en sak og skaffet seg en. Fra å være en upopulær president innsatt av de konservative dommerne i høyesterett, ble han hevet opp av historiens største og lengstvarende popularitetsbølge. (Dette beviset er litt svekket nå som Bush er nede i en like historisk bølgedal, men mye kan skje før neste valg i november.)

Det skal solid, sunn skepsis til for å avvise en god konspirasjonsteori. En amerikansk general planla jo «kubansk» terror i USA for å vinne folkelig støtte til en invasjon for å fjerne Fidel. Det ble ikke noe av den gangen, men tanken ble tenkt, og invasjon ble det jo. Lyndon B. Johnson fant opp et angrep i Tonkin-bukta for å få mandat av Kongressen til å trappe opp krigen i Vietnam. Der døde minst en million vietnamesere og 58 000 amerikanske soldater.I World Trade Center døde 2800. Bare en var jøde, for jødene var varslet på forhånd og holdt seg hjemme, ikke sant? Og var der ikke et uforklarlig shortsalg dagen før angrepene av aksjer i flyselskapene og i selskapene med hovedkvarterer i WTC?

De er ikke idioter alle som tror på konspirasjoner. Oliver Stone, for eksempel, er en smarting. Han tror at CIA, eller FBI, eller begge, drepte Kennedy, og laget en film om det.Bare Gud vet hvor mange av millionene som har lest «da Vinci koden» som tror det Dan Brown har kokt sammen der. Ei bok er ute akkurat nå med bidrag fra mange forskere som stiller med hele batteriet av spørsmål som de mener enten ikke ble stilt, eller ikke ble besvart, av den offisielle 9/11 granskingskommisjonen.Bush løy jo om at Saddam hadde masseødeleggelsesvåpen. Klart han kan lyve om andre ting.Klart det.