Klarte å ødelegge mumier

Tross borgervern og militær innsats klarte plyndrere å ta seg inn i Det historiske museet i Kairo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Egypts sjefsarkeolog, Zahi Hawass, sier at plyndrere klarte å ta seg inn i Det historiske museet i Kairo, som huser verdens største samling med egyptologiske artifakter - inkludert det meste fra Tutankhamons gravkammer.

- Jeg ble veldig lei meg da jeg kom til museet i dag morges, og fant ut at noen hadde prøvd å raide museet med makt i går kveld, sa Hawass på egyptisk TV, melder nyhetsbyrået Reuters.

- Egyptiske borgere forsøkte å hindre dem, og fikk hjelp av turistpolitiet. Men noen klarte å ta seg inn fra taket, og ødela to mumier, sa Hawass.

Men videobildene viser at vandalene har gjort mer skade, og trolig plyndret museet for en rekke uvurdelige skatter. Knuste glassmontere og ødelagte gjenstander ligger strødd.

Plyndrerne skal også ha gjennomsøkt billettkontoret i museet, som ligger rett overfor partihovedkvarteret til president Mubaraks regjeringsparti NDP. Partihovedkvarteret ble fullstendig ødelagt og plyndret før demonstranter satte fyr på det i går.

Museet fikk derimot i stor grad stå i fred. Svært mange demonstranter og borgere samlet seg der i går kveld for å danne et borgervern for å hindre at nasjonalskattene skulle bli plyndret. Etterhvert kom også hæren dit med en egen styrke som nå har kontroll ved museet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer