Klarte ikke å betale Orkla-gjelden, men betalte kontant i Rimi-Hagens butikk

Kjell Inge Røkke klarte bare å betale 150 av de 600 millionene han skyldte Orkla. Men i går kveld betalte Røkke med kontanter da han kjøpte mat i ICA Gourmet på Aker Brygge - en av de mange butikkene til Orkla-aksjonær Rimi-Hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før Oslo Børs åpnet i går morges, ble det kjent at Orkla foreløpig må nøye seg med 150 millioner kroner av det forfalte lånet på 600 millioner kroner til Røkke-selskapet Norway Seafoods.

Orklas storaksjonær Stein Erik Hagen uttalte like etter at avtalen ble kjent at han ikke tror det er verdier for 600 millioner kroner å hente i Røkke-systemet.

- Hvis Røkke hadde vært god for 600 millioner kroner, så ville man vel gått etter disse verdiene, uttalte Hagen til TV2 Nettavisen.

- Tror du Orkla ville tatt belastningen med dette?

- Ja. det tror jeg. De skal sikre sine verdier, sier Hagen.

- Følelser irrelevant

Etter tre uker med tøffe forhandlinger i Aker RGIs lokaler hadde Kjell Inge Røkke det han omtaler som en ordinær arbeidsdag i går. Ved 18-tida forlot den hardt pressede finansmannen leiligheten på Aker Brygge, og dro på matvarehandel hos lokalbutikken ICA Gourmet.

Der fylte han opp handlekurven før han smilende betalte kontant i kassa i delikatessebutikken der Stein Erik Hagen er en av de største eierne. Gjennom sitt heleide familieselskap Canica eier Hagen 20 prosent av ICA Ahold AB som eier ICA-butikken, og er også tredje største aksjonær i Orkla med 6,9 prosent av aksjene.

Etter handelen tok den tydelig slitne finansmannen de tre hundre tunge skrittene tilbake til leiligheten ved siden av Aker RGI. Men Røkke ville ikke si noe om hvordan disse ukene har vært for ham personlig.

- Jeg driver industri og det kommer jeg til å fortsette å drive med. Hva jeg føler, er irrelevant, sier Røkke til Dagbladet.

- Godt fornøyd

Han sier seg imidlertid godt fornøyd med avtalen, som betyr at Orkla skal få utbetalt 150 millioner nå og de resterende 450 millionene innen 31. desember 2004.

- Vi har arbeidet med dette på en strukturert og skikkelig måte. Vi har kommet fram til en løsning som alle parter er fornøyd med.

- Er du gjeldsslave?

- Jeg føler ikke behov for å kommentere de spekulasjonene. Det eneste jeg er opptatt av, er å drive industri og utvikle arbeidsplasser, sier han.

Vil ikke spekulere

- Må du ikke nå selge ut virksomheter for å betjene gjelda?

- Jeg skal fortsette å betjene de industribedriftene som utvikles, så får dere spekulere som dere vil.

Røkke tente på alle pluggene da han fikk spørsmål om de ansatte ikke hadde rett på å få vite om det vil bli aktuelt å selge bedrifter.

- De ansatte er informert om hva vi har gjort, og så overlater vi spekulasjonene til mindre begavede, som dere (journalistene, red. anm). De ansatte har krav på å få informasjon, og det har de fått av oss, sa han før han fomlet i lommene etter nøklene til leiligheten.

- Nå er det nok. Respectfully fuck off, sa moldenseren før han forsvant inn trappeoppgangen.

KONTANT BETALING: I Rimi-Hagens butikk.
HARDT PRESSET: En tydelig sliten Kjell Inge Røkke på vei hjem til leiligheten etter at han hadde kjøpt varer hos ICA Gourmet på Aker Brygge - en av butikkene til Orkla-aksjonær Rimi-Hagen. <!--FOTO--><!--/FOTO--><!--/BTEK0-->