Klarte ikke å spore egen telefonterror

HAMAR (NTB): I et halvt år ble Geir Kvisler fra Grue plaget av telefonoppringninger til alle døgnets tider. Saken ble anmeldt, og Telenor forsøkte angivelig å spore telefonterroristen - uten å finne ut av det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå viser det seg at Telenor selv sto bak oppringningene.

Hjemme hos Kvisler og samboeren hans ringte telefonen natt og dag. Ofte mellom 02 og 04 om natta. Løftet de av røret, var det bare pipelyder å høre. Kontakt med feilmeldingen ga ingen oppklaring.

Avslørt

- Jeg anmeldte saken i håp om å få ryddet problemet av veien. Telenor sa seg villig til å spore hvor samtalene kom fra. Etter ei uke meddelte de at de ikke hadde funnet ut noe, sier Geir Kvisler til avisa Østlendingen.

Etter som oppringningene bare fortsatte, viderekoblet han telefonen sin til en mobiltelefon slik at han kunne se nummeret til den som ringte. Og nummeropplysningen kunne fortelle at nummeret tilhører Telenor Nett AS i Bergen.

Liste-feil

Telenor Nett foretar masseutsendelse av informasjon per telefon, og det viser seg at Geir Kvisler uforskyldt og feilaktig var havnet på selskapets liste over bedriftskunder.

Hansen har vanskelig for å forstå hvorfor Telenor ikke klarte å finne ut hvor de plagsomme telefonoppringningene kom fra.

(NTB)