Klarte ikke løgndetektor-test

Men pappa ikke mistenkt for trippeldrap og kidnapping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drept av kraftig slag mot hodet

Mann avhøres om trippeldrapet

Hele USA følger med på jakten etter de to barna Shasta (8) og Dylan (9) Groene. For en drøy uke siden ble barnas mamma, storebror og stefar funnet drept i familiens hus. De to barna er som sunket i jorden.

Politiet har lett intenst etter drapsmannen som muligens har kidnappet de to søsknene eller myrdet dem.

Har ikke alibi

De tre døde var alle bundet og mishandlet. Politiet er derfor sikre på at de jager en brutal voldsmann som enten hadde noe uoppgjort med noen i familien eller hadde sett seg ut familien som ofre for en brutal ugjerning.

Faren til drepte Slade (13) og de to forsvunnede barna er ikke mistenkt i saken. Han har fortalt i et tv-intervju at han ikke har alibi for søndag kveld den 15. mai, da familien sist ble sett i live, skriver USA Today.

Steve Groene har gjennomført en løgndetektortest, men bommet flere ganger. Politiet understreker likevel at mannen ikke er mistenkt for å stå bak drapene og bortføringene.

- Det er ingen beviser som knytter Steve Groene til forbrytelsen, sier Wolfinger.

Tvert i mot er det naturlig at han faller gjennom på testen, sier sheriff Ben Wolfinger. Løgndetektoren måler en persons fysiologiske respons på den følelsesmessige tilstanden de er i.

- Steve Groene er svært urolig og ute av seg, forklarer sheriffen.

Diskuterte samvær

Politiet tror at de to savnede barna var i huset da de tre andre familiemedlemmene ble drept. De vet ikke hvorfor barna ble spart.

Groene forteller at han var hjemme forrige søndag, at han spiste, tok noen telefoner og så på tv. Han bor sammen med sin tidligere svigermor, men heller ikke hun kunne gi ham noe alibi.

Han medgir også at han kranglet med sin eks-kone noen dager før trippeldrapet. Han ønsket at barna skulle være hos ham dagen etter, men Brenda Kay Groene sa klart fra at eksmannen måtte planlegge bedre og gi beskjed litt lengre tid i forveien.

- Jeg vil ikke kalle det en krangel. Det var vår vanlige diskusjon om at jeg ikke ga dem beskjed tidlig nok, sier Groene.

Han ba selv om å gå gjennom løgndetektortest. Han har også avgitt urinprøve og DNA-prøve til etterforskerne.

FBI utlover nå en belønning på 100 000 dollar til dem som kan gi informasjon om hvor barna befinner seg.