Klarte Millehaugen denne joggeturen på et kvarter?

Det tror ikke politiet, og legger stor vekt på det i drapssaken mot ham.

MINUTTKRIG I RETTEN: Denne 3,63 km mener Stig Millehaugen han klarte på rundt 15 minutter. Aktor forsøkte i dag å bevise at det tok minst 20 minutter. PS: Ruten kan avvike noe fra Millehaugens forklaring. Foto: Google Maps/Dagbladet
MINUTTKRIG I RETTEN: Denne 3,63 km mener Stig Millehaugen han klarte på rundt 15 minutter. Aktor forsøkte i dag å bevise at det tok minst 20 minutter. PS: Ruten kan avvike noe fra Millehaugens forklaring. Foto: Google Maps/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aktoratet, med statsadvokat Svein Holden i spissen, spilte i dag av en 38,48 minutter lang video som skal gjenkonstruere forklaringen drapstiltalte Stig Millehaugen har kommet med. Holden ønsker å bevise at Millehaugen lyver om hvor han var da Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed ble skutt i hodet og etterlatt i en brennende bil på Haugerud i Oslo.

Millehaugen hevder at han ventet på Javeds gode venn og gjengkamerat Alex Fuica, som også er politiets hovedvitne, på et trikkestopp på Torshov klokka 18.30 for å få betaling for en bil Millehaugen hadde skaffet Fuica.

Minuttkrig I tidligere avhør og notater fra Millehaugen har det versert ulike klokkeslett om når han dro fra stedet da han angivelig skal ha gitt opp å vente lengre på Fuica. Han har blant annet brukt 18.45 til 18.50 som klokkeslett, men han har i etterkant justert dette til 18.40.

- Jeg kom tidlig, og var der kanskje 18.15-18.20, og ventet på ham i omtrent 25 minutter, sa Millehaugen og informerte videre om at han hadde tatt seg en øl og noen medisiner mens han ventet.

Millehaugen har i tidligere avhør sagt at han fra Torshov tok trikken ned til byen, og deretter t-banen opp til broren på Bøler i Oslo, mens han nå hevder kjørte brorens bil direkte fra Torshov til brorens hus på Bøler for å levere bilen. Millehaugen forklarer årsaken til at han har endret forklaringen var at han bevisst holdt tilbake informasjon om broren, i frykt for at han kunne bli trukket inn i saken.

Deretter skal han ifølge sin egen forklaring ha kommet seg til fots fra Bøler til t-banestasjonen ved Godlia. Det er her aktor og Millehaugen er mest uenige. Aktor mener han brukte 20 minutter og 30 sekunder, mens Millehaugen er klar på at han brukte rundt 15 minutter. Turen er 3,63 km lang.

- Ikke noe problem - Pleier du å ta deg en øl før du jogger? spurte aktor Svein Holden.

KRANGLER OM MINUTTENE: Stig Millehaugen (i midten) ser strengt på aktor Svein Holden. Foto: Jonas Sverrisson Rasch
KRANGLER OM MINUTTENE: Stig Millehaugen (i midten) ser strengt på aktor Svein Holden. Foto: Jonas Sverrisson Rasch Vis mer

- Det er ikke noe problem, det. Det var jo en halvtime/time senere. For to år siden var jeg i god form og trente hver dag, sa Millehaugen og mente at hans bekledning heller ikke var noe problem. Millehaugen skal ha hatt på seg ei olabukse, vindtett jakke, lue og sekk på ryggen.

- Har noen sett deg jogge før?

- Helt sikkert, svarte Millehaugen og nevnte noen navn, som også er vitner i saken.

- Men 3000-metern tar man på 12-13 minutter, det er jeg helt sikker på.

I starten skal han ha brukt uttrykket å «gå» framfor å «jogge» til Godlia, mens han etterhvert endret dette etter dokumentinnsyn.

I DISKUSJON: Her diskuterer forsvarerne Morten Furuholmen og Marius O. Dietrichson med aktor Svein Holden. Foto: Jonas Sverrisson Rasch
I DISKUSJON: Her diskuterer forsvarerne Morten Furuholmen og Marius O. Dietrichson med aktor Svein Holden. Foto: Jonas Sverrisson Rasch Vis mer

- Jeg visste jo ikke at minuttene og farten skulle bli så viktig, forklarte Millehaugen til Holden.

- Nettopp! Det var det du ikke visste! svarte Holden.

- Hadde jeg visst at minuttene ville bli så viktige, hadde jeg ikke forklart meg på minuttet. Jeg var mer opptatt av å fortelle hvor jeg var da det skjedde, ikke hastighet eller på minuttet, sa Millehaugen.

Statsadvokat Svein Holden mener detaljene om joggeturen er svært viktig for saken deres:

- Det er jo alibiet på hva han gjorde på drapstidspunktet, og det er derfor veldig interessant å finne ut hva han egentlig gjorde, sier Holden til Dagbladet i en av rettspausene.

DREPT: Mohammed Javed. Foto: privat
DREPT: Mohammed Javed. Foto: privat Vis mer

Han vil etter pausen gå inn på hva aktoratet mener han foretok seg. Det er brakt på det rene at Millehaugen gjorde seg observert på overvåkningskameraer i Oslo sentrum i etterkant av drapet. Dette mener politiet var et planlagt spill fra 41-åringens side.

- Trengte en syndebukk Holden spurt også Millehaugen om hvorfor Fuica skulle peke akkurat ham ut dersom Millehaugens påstander om at Fuica selv drepte Javed stemmer.

- Han har jo aldri stått til ansvar for noe han har gjort, så hvorfor nå?

- Var det noe uoppgjort mellom dere?

- Nei, og det trengte det ikke å være. Han trengte bare en syndebukk.

HOVEDVITNE: Alex Fuica. Foto: Politiet
HOVEDVITNE: Alex Fuica. Foto: Politiet Vis mer