Drapet på Kim Wall:

Klarte nesten ikke snakke

Drapssjef Jens Møller Jensen fikk beskjed av Kim Walls far om å takke dykkerne som fant kroppen hennes.
- Det klarte jeg nesten ikke å si, for det var så rørende å skulle overbringe det, sier han.

DRAPSSJEF Jens Møller Jensen forteller om arbeidet med å finne kroppsdelene til savnede Kim Wall høsten 2017 - og om paradokset han opplevde at det var at han kunne bli glad i en så alvorlig sak. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
DRAPSSJEF Jens Møller Jensen forteller om arbeidet med å finne kroppsdelene til savnede Kim Wall høsten 2017 - og om paradokset han opplevde at det var at han kunne bli glad i en så alvorlig sak. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB Vis mer
Publisert

Drapssjef i København-politiet, Jens Møller Jensen, forteller i siste episode av den danske TV 2-serien «Efterforskningen» om søket etter savnede Kim Walls kroppsdeler.

Møller Jensen er her åpen om hvilke følelser han fikk da de lykkes med søket, og hvordan det var for ham å til slutt kunne meddele dette til Walls pårørende.

Det var i slutten av november 2017 at etterforskerne kunne innstille søket etter Wall. Arbeidet var utført, og etter uker med frustrasjon var man ferdig, skriver danske BT.

FAMILIENS FARVEL: Familien til den svenske journalisten Kim Wall publiserte tidligere en video på Walls minnefond-side. Videoen er publisert med tillatelse fra familien. Video: RememberingKimWall.com. Vis mer

- En unik stemning

- Det var jo fantastisk for meg å kunne ringe til Ingrid og Joachim (Kim Walls foreldre) og fortelle at vi hadde funnet den siste armen. Så på den måten var det en stor befrielse, sier Møller Jensen.

- Men for meg personlig kom den største forløsningen seks uker tidligere. da vi fikk det store gjennombruddet og fant hodet og to ben. Det var en helt unik stemning. Det var en helt unik opplevelse, som jeg aldri noensinne glemmer, fortsetter han.

TILSTÅR: Peter Madsen ble dømt til livstid i fengsel for drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Video: DPLAY/«De hemmelige optagelser med Peter Madsen» Vis mer

Fant torsoen

Kim Wall forsvant etter en tur i oppfinneren Peter Madsens ubåt «UC3 Nautilus» den 10. august 2017. Dagen etter sank ubåten i Køge Bugt, mens Madsen ble reddet i land.

Madsen hevdet hardnakket at han hadde satt av Kim Wall, før ubåten sank på grunn av «tekniske problemer».

Elleve dager etter at Wall forsvant, ble torsoen hennes funnet i vannet ved Vestamager – dermed ble det klart for verden at det kunne dreie seg om et parteringsdrap.

Et par dager etter dette erkjente Madsen at «han hadde begravet henne til sjøs».

- Nål i høystakk

Møller har tidligere fortalt at liket av Kim Wall ble funnet mot alle odds. I tillegg til København-politiet, var både dykkere fra det danske forsvaret, svenske likhunder og havmiljøskipet «Aurora» med kapteinen Torben Vang involvert i søket.

I serien «Efterforskningen» forteller Møller Jensen at det føltes som å lete etter ei nål i en høystakk.

Han beskriver skuffelsen over å måtte avslutte arbeidsdagen uten å ha gjort noen nye funn, og beskriver det som en følelse av avmakt.

TATT: Danske Peter Madsen skal ha forsøkt å rømme fra fengselet, hvor han soner en livstidsdom for drapet på Kim Wall. Foto: Byrd/ Steven Knap Vis mer

Rørende

Men den 6. oktober ble avmakten omgjort til et håp, da dykkere fant Kim Walls hode og ben.

- Plutselig var gjennombruddet der, og jeg fikk en fantastisk sms om at nå var det der, sier han ifølge BT.

Han legger til at det hele var et stort paradoks - for hvordan kunne han være glad i en så alvorlig sak?

I et intervju med det danske magasinet Euroman har Møller Jensen tidligere fortalt at han i løpet av etterforskningen fikk et nært forhold til Kim Walls foreldre.

- Der ute på havet fikk jeg beskjed av Joachim Wall om å si takk. «Takk for innsatsen» til personalet. Det klarte jeg nesten ikke å si, for det var så rørende å skulle overbringe det, sier Møller Jensen.

I fengsel

I retten ble Peter Madsen (49) dømt til livsvarig fengsel for mishandling og drap på journalisten Kim Wall.

Tirsdag formiddag forrige uke rømte 49-åringen fra fengselet i Albertslund utenfor København.

Madsen tilbrakte rundt fem minutter i frihet, før han ble pågrepet igjen. Siden han allerede er dømt til livstid i fengsel, er det ventet at den danske kriminalomsorgen vil finne andre måter å straffe fluktforsøket på.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer