Klasebomber mot sykehus på Sri Lanka

Det siste fungerende sykehuset nord på Sri Lanka er rammet av klasebomber, ifølge FN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det siste fungerende sykehuset nord på Sri Lanka er rammet av klasebomber, ifølge FN. Over 50 sivile er drept i kampene på øya de siste dagene.

Det er første gang det er blitt kjent at klaseammunisjon brukes i regjeringsstyrkenes offensiv for å få bukt med opprørsgruppen LTTE en gang for alle.

FN-talsmannen Gordon Weiss sa onsdag at klasebomber har rammet sykehuset de siste dagene, og at institusjonen i tillegg er blitt truffet av artilleriild. Flere luftangrep har vært rettet mot mål i nærheten av sykehuset, hvor det nå oppholder seg svært få personer.

Weiss sa også at 52 sivile ble drept tirsdag i kamper i og utenfor en sone hvor regjeringsstyrkene hadde lovet å ikke angripe. 80 mennesker skal ha blitt såret i sammenstøtene her.

Sri Lankas president Mahinda Rajapakse spådde onsdag at LTTE, som også er kjent under navnet Tamiltigrene, vil lide fullstendig nederlag i løpet av de nærmeste dagene.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer