Ulykkesstedet Dette er ulykkesstedet ved tredje dam i Bjørnsdalen der en 15 år gammel gutt døde etter en drukningsulykke på lørdag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Ulykkesstedet Dette er ulykkesstedet ved tredje dam i Bjørnsdalen der en 15 år gammel gutt døde etter en drukningsulykke på lørdag. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Klassekamerater sørget i dag over de to guttene

Skolene der de to guttene gikk på, flagget i dag på halv stang da resten av elevene ble informert om situasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 15-åringen som mistet livet etter en badeulykke ved tredje dam ved Bjørndalen i Fredrikstad var elev på Kvernhuset ungdomsskole. Der ble det i dag flagget på halv stang da lærere og ledere ved skolen informerte elevene om den tragiske hendelsen.

- Vi ba lærerne i går om å komme inn litt tidligere i dag, så vi kunne gjøre rede for hvordan vi skulle informere elevene. Deretter gikk vi rundt på hvert vårt trinn og hadde en gjennomgang av hva som hadde skjedd, sier rektor ved Kvernhuset, Steinar Ekeberg til Dagbladet.

Ekeberg sier det var viktig å gå gjennom hvordan man reagerer på sorg, da personer vil reagere ulikt på en slik hendelse.

- Sorg kommer jo forskjellig ut ifra hvor nærme den avdøde vi var, sier rektoren.

Langsom tilvenning Siden sorgen kan være såpass ulik fra person til person, var det også viktig for Ekeberg at elevene sakte men sikkert ble bedt om å fortsette vanlig skolearbeid.

- Det var litt forskjellig fra klasse til klasse, for når elevene var klare til å arbeide med fagene. De som ikke kjente 15-åringen godt, hadde en annen sorgprosess enn de som sto 15-åringen nær. 

I tillegg brakte skolen inn en ekstra helsesøster og to personer fra kommunens ungdomsteam for å supplere lærerne. Det gjorde de for at elevene skulle ha noen å snakke med hvis de trengte det.

- Det har vært hele temaet vårt, at de skal ha noen å snakke med, sier rektoren.

Minnebok og blomster I klassen som den avdøde 15-åringen gikk i skrev også under på et felles kort med hilsninger. Det dro de også hjem til de pårørende med sammen med blomster.

På skolen ble det satt opp et bord med en hvit duk og et levende lys.

- Det kommer til å stå framme resten av skoleåret. Det er også en minnebok der som vi vil gi til de foresatte, sier Ekeberg til Dagbladet.

Ekeberg forteller også at helsesøsteren på skolen, lærerne og ungdomsteamet vil være tilgjengelig for de elevene som ønsker noen å snakke med utover sommeren.

Rolig stemning 16-åringen som var involvert i ulykken var elev ved Borge ungdomsskole. Til Fredrikstad Blad sier rektoren ved skolen, Tone Amundsen, at elevene var preget av hendelsen i dag.

- Elevene er utrolig rolige i dag, og er tydelig preget av hele situasjonen, sier Amundsen til avisa.

TRIST: Rebecca Marsell (16) fra Fredrikstad var klassevenninne med den avdøde 15-åringen. I går la hun ned en blomst på ulykkesstedet. Hun sier at hele klassen ble lei seg da de fikk vite hva som hadde skjedd. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TRIST: Rebecca Marsell (16) fra Fredrikstad var klassevenninne med den avdøde 15-åringen. I går la hun ned en blomst på ulykkesstedet. Hun sier at hele klassen ble lei seg da de fikk vite hva som hadde skjedd. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Ifølge rektoren ble de 150 elevene ved 10. trinn i gymsalen, hvor de ble informert om situasjonen.

- Den er uavklart, og vi snakket videre om at det er viktig å vise respekt for elever og foresatte i en slik situasjon, sier Amundsen.

Sendte ut informasjonsbrev Rektoren skal ha sendt ut et informasjonsbrev til alle elevene ved Borge ungdomsskole og deres foreldre. I brevet forklarer hun først hva som har skjedd.

Fokuset til skolen er nå på elever og pårørende.

- Det er forferdelig trist, det er ikke noe annet å si. Vi tenker veldig på familiene, og det er spesielt med tanke på at guttene var søskenbarn. De har det tøft nå, sier Amundsen til avisa.

- En kjempesnill gutt Seint i går kveld da Dagbladet kom til ulykkesstedetvar 16 år gamle Rebecca Marsell der for å legge ned blomster til minne om den omkomne 15-åringen.

Hun gikk i samme klasse som 15-åringen ved Kvernhuset ungdomsskole. 

- Han var en kjempegrei og snill gutt som alle i klassen likte godt. Da klassen fikk vite hvem som hadde dødd, ble alle utrolig lei seg. Og det er blitt lagt ut massevis av meldinger og støtteerklæringer på Instagram og sosiale medier, sier hun. 

Rebecca og faren bor 200 unna der badeulykken skjedde. Ifølge henne er det blitt mer og mer vanlig med ungdom som bader og fester ved dammen. Og mange av ungdommene hopper fra klippen der de to søskenbarna badet. Hun kjenner ikke til hva som skjedde lørdag kveld, men sier alle i klassen er berørt av hendelsen.

KVERNHUSET: 15-åringen som døde etter drukningsulykka i Fredrikstad på lørdag var elev ved Kvernhuset ungdomsskole. Foto: Fredrikstad kommune
KVERNHUSET: 15-åringen som døde etter drukningsulykka i Fredrikstad på lørdag var elev ved Kvernhuset ungdomsskole. Foto: Fredrikstad kommune Vis mer