Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klassekampen: Ap godtar Acer

Stortinget godtar Acer, og Statnett skal eie alle utenlands- forbindelser, ifølge Klassekampens opplysninger

GODTAR ACER: Ap-leder Jonas Gahr Støre har lovet at det ikke skal være noen private kabler. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
GODTAR ACER: Ap-leder Jonas Gahr Støre har lovet at det ikke skal være noen private kabler. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisen melder at de sitter på det som trolig blir innstillingen fra energi- og miljøkomiteen på Stortinget om hvordan Norge skal tilslutte seg EUs tredje energimarkedspakke og energitilsynet Acer.

Arbeiderpartiets landsstyre ga i forrige uke et betinget ja til EUs tredje energimarkedspakke, og tirsdag morgen vil Aps stortingsgruppe avgjøre spørsmålet.

Ifølge Klassekampen blir kompromisset mellom regjeringspartiene, Ap og Miljøpartiet De Grønne at Norge sier ja til energimarkedspakka og Acer og at Statnetts monopol til å drive utenlandskabler blir gjeninnført.

Konsesjonssøknaden til den private utenlandskabalen NorthConnect skal ikke bli påvirket av sistnevnte punkt og Acers norske tvilling, Reguleringsmyndighet for energi (RME), får noe mindre myndighet enn det regjeringen opprinnelig foreslo.

Dersom den private kabelen NorthConnect får konsesjon, er Klassekampen kjent med at partiene har en uformell forståelse om at Statnett skal kjøpe kabalen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!