Klassen feiret Inghild

Med boller, is og brus feiret Inghild Hestholms klasse at læreren deres er funnet. Elevene lover å være ekstra snille med henne når hun kommer tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samlingen på Dalsbygda skule og barnehage i Norddal på Sunnmøre ble planlagt i går med en annen hensikt enn feiring. På det tidspunktet visste kollegene ikke at den 18 år gamle lærervikaren skulle bli funnet i live etter å ha vært forsvunnet i fjellet i seks dager.

- Selv om vi hele tiden sa at vi ikke hadde gitt opp håpet, var vi innerst inne i ferd med å miste motet, forteller rektor og styrer Petter Melchior til NTB.

- Hun er best

I dag var det bare glede i den lille bygda Norddal med 53 husstander. Flagg var heist og folk gikk bare rundt og smilte.

- Hun er den beste læreren jeg har hatt hittil, skryter Iver Ringstad Krohn (11), en av de åtte elevene i Inghilds klasse.

De sju guttene i klassen er særlig begeistret for Inghilds fotballkunnskaper. Dessuten forklarer hun ting på en enkelt måte.

- Og hun er så snill, skråler flere

Tøff uke

Melchior og de andre lærerne vil samle klassen som har elever fra femte til syvende klasse for at de skal få bearbeidet opplevelsene. Barna bruker ord som «forferdelig» og «ekkel» om uka Inghild var forsvunnet.

- De har hatt det ganske tøft. Det har vi alle, sier Melchior som tror det er realistisk at Inghild kommer tilbake til skolen etter jul.

Prat med politiet

Ved Sentralsjukehuset i Møre Romsdal får NTB opplyst at Inghild må bli på sykehuset til observasjon og behandling noen dager. 18-åringen har hodeskader, brudd i den ene armen, skade i et bein og et lettere brudd i ryggen.

Politiet vil ha en prat med Inghild når hun blir bedre for å forsøke å finne ut av hva som egentlig skjedde.

(NTB)

- INGHILD ER BEST:</B> Inghild Hestholms klasse hadde samlingsstund på skolen tirsdag. Fra venstre: Yngve Midthjell, Fredrik E. Klempe, Joakim Nilsen, Malin Hollum, Ole Magnus L. Melchior, Steffen Lilleås og Iver R. Krohn.