Klassens beste på Befalsskolen siktet for overlagt drap

På befalsskolen var han best i klassen. Nå hevder den drapssiktede marineoffiseren at kollegene lyger om ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): 39-åringen var ikke bare i iskald konflikt med sin ekskone.

Han kranglet også med politiet, takstmenn og dommere.

Mannen ble nylig permittert fra arbeidsplassen sin ved skolesenteret KNM «Tordenskiold» på Haakonsvern ved Bergen etter brudd på det militære disiplinærreglementet.

Beskyldninger

I brev til Forsvarsdepartementet har kapteinløytnanten gjentatte ganger beskyldt sine kolleger for å fare med løgn om hans person, i forbindelse med behandlingen av personalsaken.

Det er imidlertid ikke første gang 39-åringen er i konflikt med kolleger. Dagbladet snakket i går med en offiser som tjenestegjorde sammen med ham for noen år siden. De to kom etter hvert i konflikt.

- Kontroversiell

- Han opptrådte svært arrogant, og var en kontroversiell person, forteller en kilde til Dagbladet.

Dagbladet sitter på opplysninger om at han sommeren 2003 søkte på stillingen som nestkommanderende på KV «Svalbard». Ifølge kilder manglet han imidlertid en rekke faglige forutsetninger for lederstillingen, og fikk avslag.

Den siktede skal også ha vært svært motivert for å komme inn på befalsskolen, blant annet skal han i tida før opptaket ha slanket seg over 20 kg for å klare bestå de fysiske testene.

Anmeldte dommer

I juni 2002 anmeldte marineoffiseren både dommer og fire skjønnsmenn etter en skifteovertakst på huset han hadde delt med ekskona. Han skulle fortsette å bo på eiendommen, og mente taksten var for høy.

Anmeldelsen må ha blitt henlagt, for ingen av de anmeldte har hørt noe om den.

- Dette er uhørt! Det er vanlig med reaksjoner etter en takst når det er flere interesser i saken, men dette er mildt sagt veldig spesielt, sier Rolf Botnen, murmester og ingeniør. Han har drevet med taksering i 20 år.

Byfogd Blom

Heller ikke byfogd Beate Blom i Bergen var kjent med anmeldelsen da Dagbladet ringte henne i går kveld.

- Dette er første gang jeg er blitt anmeldt for noe.

«Arrogante»

Også politiet ble anmeldt av 39-åringen, etter at han hadde sett to tjenestemenn forfølge en scooter med to jenter. Mannen mente de to viste uforstand i tjenesten og kaller dem «arrogante» og «umodne» i anmeldelsen.

Han mener politiet «mangler innsikt i jobben de driver» og at folk flest «har altfor stor tillit til virksomheten de driver».