Klassetur ble tragedie: Svensk gutt (15) døde

Vannmasser tok med seg to elever.

TRUFFET AV VANNMASSER: Ulykken skal ha skjedd rett ved grensa mellom Norge og Sverige, ved Abisko i Kiruna i Sverige.
TRUFFET AV VANNMASSER: Ulykken skal ha skjedd rett ved grensa mellom Norge og Sverige, ved Abisko i Kiruna i Sverige.Vis mer

En 15 år gammel gutt er erklært død på sykehuset i Tromsø etter et fall i vann tirsdag denne uka. Gutten var på klassetur sammen med tolv andre elever og tre lærere ved Abisko i Kiruna i Sverige. Området ligger like øst for Narvik, og etter ulykka ble gutten fløyet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

Skoleklassen skulle opprinnelig gå på ski til Katteratt i Norge, men da følget kom til Nissunjåkka skal de ha blitt truffet av store vannmasser. Vannmassene tok med seg to elever, som ble hardt skadd.

15-åringen ble erklært død i dag, fredag, mens den andre ble fraktet til sykehus i Gällivare og har det etter forholdene bra, skriver SVT.

Både norske og svenske hjelpemannskaper bidro i redningen av skoleklassen, og det var et norsk redningshelikopter som til slutt heiste opp guttene.

Ifølge redningstjenesten skal skoleklassen ha gått inntil en fjellbekk da isen plutselig gikk etter.

- De har gått på ski da det plutselig løsnet en stor isblokk. Det kom masse vann samtidig, noe som var helt uventet. Det var som en ispropp, sier redningssjef Thomas Winnberg.