Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klassisk musikk selger

Bare den får på seg badedrakt, er det lett å selge klassisk musikk. Den lett antrukne fiolinisten Linda Lampenius (27) er i løpet av svært kort tid blitt Finlands heteste navn. Nå står resten av verden for tur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lampenius' foreløpige karriere er en studie for alle som interesserer seg for markedsføring. For 13 måneder siden var hun en ukjent fiolin-student ved Sibelius-akademiet i Helsinki. Men en TV-opptreden under en filmgalla, atskillig mer påkledd enn på bildet, var alt som skulle til.

Dama til Borg

Flere TV-opptak fulgte, og Linda fikk jobb som programleder i TV. I fjor sommer ble hun så kontaktet av det svenske Folkpartiet. Plutselig var hun politiker i kommunevalgkamp. Etter å ha posert i badedrakter fra Björn Borg-kolleksjonen, ble hun også presentert som dama til Björn Borg. Men det varte ikke lenge. Lampenius gifter seg den 28. juni i Helsinki. Selv om brudgommen ikke er Björn Borg, blir bryllupet karakterisert som en gigantisk mediebegivenhet i Finland.

Til USA

Etter hennes lettkledde Borg-eksponering våknet utlandet. Et engelsk TV-selskap lagde en halvtimes dokumentar og nylig opptrådte hun under et av Oscar-nachspielene i Los Angeles. Hun flytter i høst over til USA for å drive karriere som fiolinist, modell og skuespiller.

- Men musikken er det viktigste, sier Linda Lampenius.

LETT SPILL: Den finske foilinisten Linda Lampenius er blitt stjerne. Det skyldes ingen genial Schubert-tolkning.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media