Klatrer fant brorens levninger etter 35 år

Den kjente klatreren Reinhold Messner mistet broren sin under en klatreekspedisjon i 1970. Nå mener han at levningene hans er funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Messner besteg det pakistanske fjellet Nanga Parbat i 1970. Ekspedisjonen endte i en tragedie da broren Günther, som den gang var 24 år, fikk høydesyke.

Reinhold Messner, som i dag er 61 år, ble beskyldt for å ha forlatt broren sin. Selv sier han at de to kom bort fra hverandre i det dårlige været, og at broren ble tatt av et snøskred.

Reinhold Messner er et ikon innenfor høydeklatring. Han var den første til å bestige Mount Everest alene. Han var også den første som ikke brukte oksygen under klatringen og den første til å bestige alle de 14 toppene over 8.000 meter.

Da Messner snakket med pressen hadde han med en intakt skinnsko, som han mener er etter broren. Han forteller at det var landsbybeboere som 17. juli fant benrester, hår og rester av klær, som han bestemt mener stammer fra broren. (ANB-AP)

DØDE I 1970:</B> Gunther Messner døde i en klatreulykke.
SENDTE SKOEN TIL DNA-TEST: Klatreren Reinhold Messner har fått bekreftet at dette er brorens sko. Nå tror han at han også har funnet levningene etter broren.