Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klatrer omkom på Gaustatoppen

Falt 30 meter ned fra fjellhylle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mannlig klatrer har omkommet på fjellet Gaustatoppen i Telemark etter et fall. Det bekrefter politiet på Twitter.

- Han falt ned en skrent på ca. 30 meter, og brakk begge beina. Det ble utført livredning på stedet, opplyser operasjonsleder Geir Kastmo til Dagbladet.

Klatret med kamerat

Kastmo opplyser at den omkomne er fra Storbritannia og født på midten av 90-tallet. Han klatret på Gaustatoppen sammen med en jevnaldrende landsmann.

- De satt og rastet da han plutselig falt ned fra ei fjellhylle, sier operasjonslederen.

Det er uvisst hvilke skader klatreren døde av. Arbeidet med å varsle den utenlandske mannens pårørende var ressurs- og tidkrevende, derfor ville ikke politiet bekrefte dødsfallet før flere timer etter ulykken.

Helikoptre tilkalt

Store mannskaper var på vei opp til mannen, men ble beordret tilbake etter at han var erklært død. Et Sea King redningshelikopter fra Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge og en luftambulanse fra Ål var også involvert.

- Vi fikk melding om ulykken klokka 17.42, via brannvesenet og politiet, opplyser HRS' redningsleder Eirik Walle til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!