Klatrer omkom

Polfarer og fjellklatrer Børge Ousland skulle i går ha feiret sin første Himalaya-triumf. Isteden måtte Ousland begrave en av sine klatrekamerater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En sveitsisk fjellklatrer omkom etter å ha nådd toppen av Cho Oyo (8201 moh) sammen med nordmannen.

Børge Ousland klarte det han var kommet for å gjøre, nemlig klatre til topps på verdens sjette høyeste fjell, Cho Oyo, og ikke minst å komme seg ned igjen i sikkerhet. Men turen endte dramatisk for den internasjonalt sammensatte ekspedisjonen.

- Dødsfallet har gjort dypt inntrykk på oss alle, og istedenfor feiring av triumfen ble det begravelse på fjellet i dag, fortsetter Ousland, som nå setter kursen tilbake til Kathmandu i Nepal og deretter hjem til Norge.

Siste sjanse

Børge Ousland kom til topps på Cho Oyo, tre mil fra Mount Everest, kl. 11.50 lokal tid i går. Etter ti timers kontinuerlig klatring under meget vanskelige forhold, med dyp snø og tynn luft, kunne Ousland endelig juble over å ha nådd sitt første Himalaya-mål. Etter bare ett minutt på toppen måtte han snu for å komme seg tilbake til teltleiren før snøværet hindret all sikt.

En klatrer fra Japan, en fra New Zealand og en fra Sveits foruten nordmannen, var de eneste av de i alt ti som nådde helt til topps ekspedisjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer