6 812 METER:  To russiske klatrere døde av høydesyke tirsdag og onsdag på mot toppen i bakgrunnen, Ama Dablam. Foto: Prakash Mathema, AFP/NTB Scanpix.
6 812 METER: To russiske klatrere døde av høydesyke tirsdag og onsdag på mot toppen i bakgrunnen, Ama Dablam. Foto: Prakash Mathema, AFP/NTB Scanpix.Vis mer

Klatrere (57 og 63) døde av høydesyke i Nepal

Russere på vei opp mot 6 812 meter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To russiske klatrere er omkommet av høydesyke i Himalaya, opplyser nepalsk politi.

De to mennene på 57 og 63 år var del av en gruppe på ni klatrere med kurs for Mount Ama Dablam.

Russerne ble syke mens de var på vei fra en leir til en annen på ruta opp til fjelltoppen. Den ene klatreren døde tirsdag kveld og den andre onsdag morgen.

Klatrer fra Slovakia forsvunnet Ama Dablam ligger på 6 856 meter over havet på det høyeste.

Nepalsk politi leter fortsatt etter en slovakisk turist som har vært savnet i Everest-regionen siden 21. april.

Etter at et snøskred kostet 16 nepalske fjellguider livet på vet opp til verdens høyeste fjelltopp Mount Everest for to uker siden har alle store ekspedisjoner til verdens høyeste fjell blitt avlyst for sesongen.

(NTB-DPA).

 POPULÆRT KLATREMÅL:  Toppen Ama Dablam på 6 812 meter (i bakgrunnen til venstre) er et av de mest populære klatremålene i Himalaya. Her sett fra landsbyen Khumjung med en yak-okse i forgrunnen. Foto: Kevin Frayer, AP/NTB Scanpix.
POPULÆRT KLATREMÅL: Toppen Ama Dablam på 6 812 meter (i bakgrunnen til venstre) er et av de mest populære klatremålene i Himalaya. Her sett fra landsbyen Khumjung med en yak-okse i forgrunnen. Foto: Kevin Frayer, AP/NTB Scanpix. Vis mer