Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klatrere fra Litauen reddes ned fra Trollveggen

Har sittet fast i fjellveggen siden i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To fjellklatrere har måtte overnatte i Trollveggen etter å ha satt seg fast i går kveld. Det pågår nå en redningsaksjon for å få dem ned.

- Akkurat nå har vi en luftambulanse fra Ålesund som rekognoserer på området. Det vil bli så bli tatt en vurdering på hvordan vi skal gå fram videre, sier operasjonsleder Hallvard Haugseth ved Nordmøre og Romsdal til Dagbladet.no.

Klatrerne befinner seg ca 1000 meter opp i Fivaruta i Trollveggen.

Mye vind gjorde at redningsmannskapene ikke fikk dem ned i natt, men operasjonsleder har stor tro på at det skal gå i dag.

- Det er det vi jobber for og går ut fra, sier han.

Ifølge politiet er klatrerne ikke skadd.

- De la seg til å sove i går, og da var tilstanden grei. Så vidt vi vet er den fortsatt det, sier han.

De to litauerne meldte selv fra til politiet i 21-tiden i går.  Det hadde gått seg fast og kom seg verken opp eller ned.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling