Klatrere skal undersøke funnstedet

Bistår politiet i undersøkelser på stedet der Anja Weløy Aarseth (21) ble funnet drept.

KLATRERE BISTÅR POLITIET:  Klatrere fra Sunnmøre Alpine Redningsgruppe og Røde Kors er på stedet der Anja Weløy Aarseth ble funnet drept for å bistå politiet. Foto: Bjørn Langsem
KLATRERE BISTÅR POLITIET: Klatrere fra Sunnmøre Alpine Redningsgruppe og Røde Kors er på stedet der Anja Weløy Aarseth ble funnet drept for å bistå politiet. Foto: Bjørn LangsemVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Undersøkelsene av terrenget der Anja Weløy Aarseth ble funnet drept (21) lørdag formiddag er fortsatt ikke over.

Onsdag formiddag ankom klatrere fra Sunnmøre alpine redningsgruppe og Røde Kors funnstedet og rigget seg til for søk.

Klatrerne skal bistå politiet, og kan komme til for undersøkelser og sporsøk på steder som er vanskelig tilgjengelig.

Stedet der 21-åringen ble funnet av en hundefører lørdag, er det mulig å komme seg til til fots, men nedenfor funnstedet blir terrenget raskt bratt og utrygt.

700 tips
Parallelt med feltundersøkelsene, pågår de taktiske undersøkelsene for fullt. Politiet har fått inn over 700 tips, og kryssjekker vitnenes historier.

Flere hundre navngitte personer sier de var ved byfjellet Aksla forrige onsdag.

Politiet legger ikke skjul på at navnet på gjerningsmannen allerede kan være notert.

- Generelt vet vi at det ofte viser seg at den eller de som til slutt blir dømt for en alvorlig forbrytelser har vært inne til avhør som vitne tidligere i etterforskningen, sier politiadvokat Yngve Skovly til Dagbladet.

Venter på svar
Politiet kan i dag også håpe på å få svar på foreløpige analyser av prøver tatt på funnstedet og under obduksjonen. I går kveld visste ennå ikke etterforskerne om prøvene inneholder betydningsfullt biologisk materiale fra en annen person enn den drepte.

Om ekspertene finner én eller flere fullstendige DNA-profiler, vil det trolig raskt bli klart om en mulig gjerningsmann er blant over 30 000 personer i Kripos' DNA-register. Profilen kan også gi «treff» på flere tusen profiler fra uløste volds- eller sedelighetssaker - eller på helt ferske DNA-prøver tatt av vitner som avhøres i selve drapssaken.
Å avgi spyttprøve som vitne er frivillig, men ingen har så langt nektet.

KLARGJØR UTSTYR:  En gruppe klatrere bistår politiet på byfjellet Aksla. Foto: Bjørn Langsem
KLARGJØR UTSTYR: En gruppe klatrere bistår politiet på byfjellet Aksla. Foto: Bjørn Langsem Vis mer