Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klatrestunt går fryktelig galt: Mister grepet og faller ni meter ned

Advarer andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Friklatrer Joseph McGuire (21) fra Canada får adrenalinkick av å gi seg ut på farefulle klatrestunt. Han utfordrer seg selv ved å klatre på ulike bygninger, og filmer flere av stuntene ved hjelp av hodekamera.

Nylig gikk det fryktelig galt da han skulle klatre til topps av et 17 etasjer høyt hotell i Vancouver, Canada.

Ville nå toppen Planen var å nå helt til toppen på Fairmont hotell. Sammen med kompisen Kalen lette de dagen før stuntet etter den beste måten å komme seg opp på, men hadde problemer med å finne en trygg vei opp.

Etter en vurdering sammen med Kalen, bestemte Joseph seg for å klatre i gummikablene på utsiden av veggene fra 13. etasje. Han klatret opp et stillas for å nå kablene som hang rundt ni meter over bakken.

- Jeg var nesten på slutten av kablene da jeg begynte å bli sliten. Jeg har en helsetilstand som gjør at jeg er konstant utmattet, men jeg var fast bestemt på å gjøre dette stuntet, skriver McGuire i en epost til Dagbladet.

Falt ni meter Til slutt merket han på kroppen at det ikke ville la seg gjøre, så han begynte å fire seg kontrollert ned ved hjelp av kablene. Plutselig sviktet grepet og han måtte slippe.

Joseph falt ni meter ned og landet på ryggen.

- Jeg var i sjokk og ikke helt klar over hva som hadde skjedd da jeg våknet til etter fallet. Jeg tenkte jeg skulle ta en pause på rundt fem minutter og deretter prøve å klatre igjen, men jo mer tid som gikk innså jeg at kroppen var for vond til å klare det, skrive McGuire.

Kompisen Kalen var på plass og hjalp til, men utrolig nok var McGuire i stand til å gå selv etter det stygge fallet.

Brudd og nakkeskader Etter ulykken dro han hjem for å hvile. Tre timer senere våknet han med sterke smerter i hele kroppen og bestemte seg for å dra til sykehuset.

- Det viste seg å være brudd i høyre arm, venstre skulder og nakkeskader.

Ukene etter ulykken beskriver McGuire som svært «interessante».

- Kroppen og hodet var ikke i stand til å fungere, men det var likevel noe med det hele som gjorde at jeg følte meg glad og fornøyd.

Er du redd for å dø?

- Jeg er ikke redd for å dø. Selv ser jeg fram til det. Alle må dø en dag, det er ingen grunn til å skape angst for det eller være trist når det skjer.

Advarer andre Josephs video av fallet har fått omtale i store deler av verden. Selv mener han at han var heldig som overlevde og «bare» slapp unna med noen skader. Under den publiserte videoen på YouTube, kommer han med en advarsel til andre friklatrere.

«Hvis du skal gjøre dette, bør du virkelig tenke deg godt om. Å risikere livet på denne måten er egoistisk»

Nå har McGuire alt startet planleggingen av et nytt klatrestunt i Calgary.

Hele Norges coronakart