Klatret inn verandadør, kneblet og ranet ektepar

- Vær påpasselig med åpne vinduer og dører i varmen, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Natt til mandag klatret en maskert mann opp en stige og inn verandadøren til et ektepar i Follo.

På soverommet skal han ha ranet til seg kontanter med en avsagd hagle, og kneblet ekteparet med tape.

- Dette er en svært alvorlig sak og et særdeles grovt ran, sier politioverbetjent Olav Unnestad ved Follo politidistrikt.

Politiet har i dag avhørt de fornærmede og har satt i gang full etterforskning. Det var klokken 3.44 i natt politiet fikk beskjed om det sjokkerende ranet, og de satte i verk en storstilt jakt på ransmannen.

Helikopter og hundepatrulje ble brukt i søket, men gjerningsmannen har mest trolig tatt seg fra åstedet i en bil, og politiet hadde i formiddag ingen nye spor i saken.

Pass på i varmen
Det er hetebølge i Norge om dagen, og slettes ikke uvanlig at man sover med vinduer på vidt gap, politioverbetjent Unnestad vil ikke skremme folk til å lufte, men ber om å være påpasselige.

- Det er absolutt verdt å tenke over i disse tider, de fleste av oss lufter jo om natta, men jeg vil ikke hause opp dette noe mer enn nødvendig. Vi må jo kunne leve også, sier Unnestad.

Politioverbetjenten ber folk om å passe på dører og vinduer på bakkeplan.

- Hvis man først skal ha vinduer og verandadører åpne, er det nok greit å ikke ha de på vidt gap, sier han.

Uten spor
Unnestad sier også at han forstår om folk i Follo er bekymret etter ransepisoden.

- Vi er svært interessert hvis det er noen som har vitneobservasjoner. Ranet skjedde på en tid av døgnet der folk flest sover, dersom publikum har tips ber vi de ta kontakt.

Ekteparet skal ikke ha kommet til fysisk skade under ranet, men skal være preget av opplevelsen. Unnestad forteller at kvinnen på 59 og mannen på 61 klarer seg bra etter forholdene.

Gjerningsmannen skal ifølge politiet være i 40-årene av norsk opprinnelse. Han hadde på seg olabukse og var masker med en finlandshette, skriver NRK.