Klatret inn vindu og voldtok kvinne (26)

Kvinnen skal ha blitt holdt fanget i to timer i sin egen leilighet i Asker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 26 år gamle kvinnen lå og sov alene da mannen skal ha klatret inn et åpent vindu i leiligheten hennes på Nesbru i Asker mellom klokka 4 og 4.30 i dag tidlig. Han skal deretter ha voldtatt henne, og holdt henne fanget i hennes eget hjem i nærmere to timer, melder Asker og Bærum Budstikke.

Først klokka 07.30 i dag tidlig fikk kvinnen varslet om det angivelige overfallet. Hun ble kjørt til voldtektsmottaket ved Bærum sykehus, der hun ble undersøkt. Kvinnen kom ikke alvorlig fysisk til skade.

- Hun er akkurat kommet inn til avhør nå, sier politioverbetjent Olav Brubakk ved Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.no.

Tror på pågripelse

Kvinnen fikk gitt et godt signalement på gjerningsmannen til politifolkene som kom først til stedet. Kriminalteknikere har nå saumfart kvinnens leilighet, og politiet har sikret seg viktige spor.

- Vi har en del å gå etter. Jeg kan ikke opplyse hva dette er, men vi har god tro på at vi skal klare å pågripe en gjerningsmann, sier Brubakk til Dagbladet.no.

Ifølge kvinnen er den angivelige gjerningsmannen i 20-åra. Han har et søreuropeisk utseende og snakker dårlig norsk og engelsk. Mannen har mørkt hår og skjegg rundt munnen.

Politiet ser svært alvorlig på saken, og samler i øyeblikket inn mulige vitneobservasjoner. De vil i tillegg oppsøke bensinstasjoner og andre steder i nærområdet, der mannen kan ha blitt filmet av overvåkingskamera.

- Men vi har såpass mye allerede at vi er optimistiske med tanke på å løse saken, sier Brubakk.