Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klaus (31) ble vitne til denne forbikjøringen. - Hårreisende

Lastebil kjørte forbi personbil i dobbeltsving på E16.

FORBIKJØRING: En yrkessjåfør blir vitne til det han mener var en farlig og uansvarlig forbikjøring på E16 ved Bulken utenfor Voss. Video: Klaus Reime Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det var ganske hårreisende. Dersom en bil hadde kommet rundt svingen, ville ulykken vært et faktum, sier Klaus Reime (31) til Dagbladet.

Yrkessjåføren ble i 14-tida torsdag vitne til det han mener var en farlig og uansvarlig forbikjøring på E16 ved Bulken utenfor Voss. En lastebil som i flere kilometer hadde ligget tett bak en personbil, kjørte forbi i en dobbeltsving.

- Han hadde allerede prøvd å kjøre forbi i Knoltatunnelen [mellom Evanger og Bulken, noen kilometer tilbake], men måtte avbryte da det kom en bil imot. Det var da jeg bestemte meg for å filme, sier 31-åringen.

PRESSET AV VEIEN: En vogntogsjåfør ble presset av veien av et annet vogntog ved Svartorkjær i Bamble. Ingen personer ble skadet i hendelsen. Video: Privat Vis mer Vis mer

Saken ble først omtalt i Avisa Hordaland.

Delte meninger

Reime, som selv bor langs strekningen, postet i utgangspunktet videoen på Facebook-gruppa «Ny E16 Bergen-Voss umiddelbart». Der er det delte meninger om situasjonen.

Mens mange mener forbikjøringen er hasardiøs og livsfarlig, mener også mange at personbilen har skylden, fordi den tilsynelatende kjører seint, og burde samarbeidet mer for å slippe lastebilen forbi.

- På denne strekningen er det 80 km/t-grense, og personbilen lå kanskje i 70 km/t. Man bør jo slippe forbi andre bilder dersom det er behov for det, men her fløt trafikken fint - jeg ble ikke frustrert over farten, sier vossingen.

- Felles ansvar

31-åringen forteller at han postet videoen for å sette søkelyset på forbikjøringer, særlig på E16, og presiserer at han ikke er ute etter å henge ut noen.

- Jeg ville vise hva som skjer på veien. Forbikjøringer bør skje så sikkert som mulig, og det gjelder begge parter. Folk har det travelt, og det er en del ulykker ved Bulken, sier han.

I likhet med resten av Facebook-gruppa ønsker Reime seg en helt annen veistandard på E16, gjerne stedvis med to felt i den ene retningen, slik at man slipper lange køer.

NESTENULYKKE: I 80-sona på E16-strekningen mellom Voss og Bergen kommer det plutselig en bil i full fart mot paret i bilen. En personbil kjører på halsbrekkende vis forbi en trailer, og unngår å treffe paret med minimale marginer. Video: Terje Hopen Les hele saken her: Vis mer Vis mer

Ann-Kathrin Årøen, kommunikasjonssjef i Trygg Trafikk, ønsker ikke å kommentere den filmede situasjonen spesifikt, men sier på generelt grunnlag:

- Man har et felles ansvar for å sørge for å komme trygt fram og unngå ulykker. Det innebærer å slippe biler forbi, men også at den forbikjørende må ta hensyn og for eksempel ikke kjøre forbi rett foran en sving, sier Årøen til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media