Kle på barna - kommunen skal spare!

Elever ved Bønes skole i Bergen må forberede seg på en kald vinter. Driftsutgiftene skal ned, og dermed griper rektor til termostaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bystyret i Bergen vedtok i sommer at alle skolene i byen måtte kutte utgifter for flere hundre tusen. I går streiket over 1100 elever i bydelen Åsane mot planene.

På en skole får elever delt ut stensiler i stedet for skolebøker, melder Bergenavisen. En annen skole har kuttet kuvertprisen på skolekjøkkenet til fem kroner per person. Det ble tynne pannekaker, kan elever fortelle. Andre har fått utdelt halve viskelær, og fått tyskvikarer som ikke kan tysk.

Bønes skole er en av flere som vurderer å kutte innetemperaturen for å spare penger. På Bønes planlegges den å ligge på 19 grader

- Altfor kaldt, sier Arbeidstilsynet til Bergens Tidende.

- Å måtte kle på barna dine før de går på skolen er jo som å leve i et u-land, sier Stig Bredvei som er far til to barn ved skolen.

Rektor Karin Bruland har også foreslått å stoppe innkjøp av leker, bøker, utstyr og materiell, samt kutte i renholdet, redusere antall støttetimer og værte restriktiv på vikarbruken.

- Dette er det tøffeste jeg har vært med på som rektor. Du kan trygt si at vi kjemper for å hodle entusiasmen oppe, sier hun til Bergens Tidende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer