Kledd naken og kroppsvisitert

Da Maria Amelie kom fram til utlendingsinternatet på Trandum, ble hun kledd naken og kroppsvisitert.

- LATTERLIG: - Det var helt latterlig. Jeg har jo verken drept eller voldtatt noen, jeg har skrevet en bok, sier den unge papirløse asylsøkeren (25) til NTB. Foto: CORNELIUS POPPE/DAGBLADET
- LATTERLIG: - Det var helt latterlig. Jeg har jo verken drept eller voldtatt noen, jeg har skrevet en bok, sier den unge papirløse asylsøkeren (25) til NTB. Foto: CORNELIUS POPPE/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var helt latterlig. Jeg har jo verken drept eller voldtatt noen, jeg har skrevet en bok, sier den unge papirløse asylsøkeren (25) til NTB.

Onsdag kveld ble hun arrestert av flere politifolk som ventet på henne da hun kom ut etter å ha holdt et foredrag på Nansenskolen på Lillehammer. I løpet av en biltur som varte noen timer natt til torsdag snakket hun mye med politifolkene.

- Det er viktig å høre begge sider av saken, sier hun om samtalen med politimennene, som hun beskriver som «høflige, men store og sterke». Håpet er at noen vil høre på henne når hun stiller i Oslo tingrett torsdag ettermiddag.

- Jeg håper de som kommer i fengslingsmøtet vil høre min versjon. Det er ikke riktig at jeg skal straffes for det foreldrene mine gjorde da de tok meg med til Norge, sier den besluttsomme unge kvinnen, som har vært i Norge siden 2002.

I flere pår har hun oppholdt seg ulovlig i landet, og hun mener Norge er en sinke som ikke har egne lover for papirløse asylsøkere, slik mange andre europeiske land har. (NTB)