Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Australsk skole under etterforskning:

Kledde elever opp i nazi-uniform og serverte hakekors-kake

- Holocaust, som drepte flere millioner jøder, er ikke noe som burde minnes ved hjelp av leker, utkledning og underholdning.

ETTERFORSKES: En skole i Australia er nå under etterforskning etter at en ansatt tok med seg nazi-uniformer og annet krigsutstyr på skolen. Foto: Privat
ETTERFORSKES: En skole i Australia er nå under etterforskning etter at en ansatt tok med seg nazi-uniformer og annet krigsutstyr på skolen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har blitt satt i gang en etterforskning på en skole i staten Victoria i Australia, etter at en ansatt ved en australsk skole tok med seg en nazi-uniform og annet krigsutstyr på skolen, melder The Guardian. Skolen understreker at det ikke er en lærer som står bak.

KAKE: Denne hakekors-kaka skal ha blitt servert til elevene. Foto: Privat
KAKE: Denne hakekors-kaka skal ha blitt servert til elevene. Foto: Privat Vis mer

Sjokkert og trist

Elevene fra Dromana skole skal ha delt bilder av seg selv i nazi-hatter, poserende sammen med våpen, og spisende av en kake med pynt formet som et hakekors.

Studentene skal også ha posert med militært materiell fra den australske hæren.

Anti-Defamation Commission (ADL), en organisasjon som jobber for jødenes rettigheter, sier de er sjokkerte og triste etter å ha sett bildene.

- Holocaust, som drepte flere millioner jøder, er ikke noe som burde minnes ved hjelp av leker, utkledning og underholdning, sier lederen for organisasjonen, Dvir Abramovich.

Manglende dømmekraft

En talskvinne for politiet skal også ha snakket med politiet og bekreftet etterforskningen av noen «upassende gjenstander» ved skolen. Hun beskriver også hendelsen som en konsekvens av manglende dømmekraft.

- Nazienes handlinger var grusomme, og de burde ikke bli glemt av den kommende generasjonen. Det å bruke symboler og gjenstander på en slik måte at det kan ufarliggjøre nazienes holdninger er uakseptabelt, sier hun til avisa.

Allan Marr, rektor ved den aktuelle skolen, beklager på vegne av alle som har blitt støtt av bildene og oppførselen til vår ansatt.

- Vi har dessverre blitt gjort oppmerksom på en hendelse som ikke samsvarer med de verdiene vi har, og de forventningene vi har til våre ansatte. Vi vil handle umiddelbart for å komme til bunns i dette, sier han, før han legger til:

- Målet med denne historietimen var å lære elevene om andre verdenskrig, men noen av gjenstandene som ble tatt med inn i klasserommet var absolutt ikke nødvendige.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!