Kledde seg ut som moren for å få pensjon

Oppfinnsom sønn skjulte morens død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da moren til Serefettin Gencel(47) fra byen Balikesir vest i Tyrkia døde for to år siden gravde han henne ned i kjelleren.

Hevet trygda

Han ville ikke fortelle myndighetene om dødsfallet og begrave moren på vanlig måte.

Han tok på seg morens kjole, de tykke strømpebuksene, kåpen og skjerfet over hodet. Trygt støttet til morens stokk gikk han i banken for å heve pensjonen til sin mor, slik hun pleide å gjøre.

Tok bilder

Bedrageriet ble først oppdaget da en bankansatt stusset på at gamlemor hadde en såpass grov stemme. Han sa i fra til sjefen sin, som i smug fikk fotografert den gamle kvinnen som egentlig var en mann. Bildene leverte de til politiet, som i går pågrep mannen hjemme. Det er dette bildet politiet nå har offentliggjort og som du kan se her på Dagbladet.no.

I avhør har Serefettin innrømmet alt. I løpet av de to årene klarte Serefettin å heve 45 000 kroner av mors pensjon. Han hevder moren døde en naturlig død da hun var 68 år. I følge AP skal nå liket undersøkes for å fastslå dødsårsaken.

Sønnen risikerer nå å bli siktet for bedrageri, et mistenkelig dødsfall og for å ha begravet noen uten å varsle myndighetene. Han er tidligere dømt for væpnet ran og for å ha våpen uten bæretillatelse.

HER VENTER HAN PÅ PENGENE:</B> Utkledd som moren i Ziraat Bank in Balikesir i Tyrkia.