Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kledde seg ut som pakke

Østerriksk fange rømte med hjelp fra postvesenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Når kriminelle vil vekk fra lås og slå er mulighetene mange. Muradif Hasanbegovic sonet en syv år lang dom i Karlau-fengslet i Østerrike da han fikk nok av fengselslivet. Ved hjelp av litt kreativitet og en hjelpende hånd fra det østerrikske postvesenet var ikke friheten langt unna.

I fengselet jobbet han i et verksted som produserer lamper og etter endt dag på jobb lot han seg pakke inn i en eske. Velvillige medfanger bar pakken ut til lastebilen som skulle transportere lampene ut av fengselet, skriver Ekstrabladet.

Da bilen hadde kjørt et stykke unna kasjotten pakket han seg selv ut i friheten uten at sjåføren merket noe som helst.

- Jeg oppdaget at presenningen på bilen hadde et hull i siden samtidig som fengselet ringte for å spørre om jeg hadde lagt merke til noe uvanlig, fortalte sjåføren.

Hasanbegovic er fortsatt på frifot og fengselsdirektøren er alt annet enn fornøyd med sine ansatte.

- Dette burde ikke kunne skje. Vaktene må telle fangene når arbeidsdagen er over, sier fengselsdirektør Franz Hochstrasser.

PAKKET OG STAKK: En fengselsfugl i Østerrike brukte kreative metoder da han rømte. Illustrasjonsfoto: AP/Scanpix
PAKKET OG STAKK: En fengselsfugl i Østerrike brukte kreative metoder da han rømte. Illustrasjonsfoto: AP/Scanpix Vis mer