Kledelige kulisser

Krig og fred og Darfur og sånn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siden vi ikke kan knipse med fingrene og fjerne diktatorene, korrupte ledere og regelrette mordere, har vi ikke noe annet valg enn å holde oss informert om kloden vi lever på. Bare da kan våre politikere holdes i ørene og internasjonalt diplomati vite at vi vet. For nå vet vi for eksempel at regjeringen i Sudan ikke hindrer voldtekt og drap i landets vestlige provins, Darfur. At konflikter og katastrofer kan bli kledelige kulisser for selvopptatte mennesker som vil iscenesette seg selv, er alltid en fare. Ikke et vondt ord om folk som risikerer liv og lemmer for å gjøre alle oss mette klar over vår egen lykke. Men vi må være på vakt i vår gjennomkommersialiserte verden. For ingen ting gjør motebransjen, Hollywood og jetsettfolka mer spiselige enn å bli knyttet til kampen for å redde klodens mest utsatte.

International Herald Tribune stakk nylig fingeren i øyet på en gruppe mennesker som i USA går under samlebegrepet glitterati. Ja, det er faktisk et glitrende ord for rikfolk, kjendiser og linselus fra lønnstoppen som svirrer rundt på alt som smaker av «viktige» begivenheter. Der blir man sett, og veldedige formål gir mye bevisstløshet et image av bevissthet. Eller som Alex Bean skriver i Herald Tribune: «Igjen har vi hatt et utbrudd av Darfur Chic på Bostons Institutt for samtidskunst».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer