STORBRANN: Mange mistet livet i storbrannen i blokka Grenfell Tower, som er 24 etasjer. Over 70 personer får behandling på sykehus. Video: CNN Vis mer

Kledningen på Grenfell Tower kan ha vært forbudt

Mener kledningen på Grenfell Tower bidro til at brannen spredte seg raskt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kledningen som var brukt på Grenfell Tower i London kan ha vært forbudt i henhold til britiske byggforskrifter, ifølge to medlemmer av den britiske regjeringen. '

Politiet i London er i gang med en kriminaletterforskning av branninfernoet i boligblokka som kostet minst 58 mennesker livet.

Handelsminister Greg Hands sier myndighetene nå er i gang med en hasteinspeksjon av rundt 2.500 lignende bygninger rundt om i landet.

Eksperter mener kledningen på Grenfell Tower bidro til at brannen spredte seg raskt langs utsiden av bygningen tidlig onsdag morgen. Den 24 etasjer høye blokka som en gang var hjemmet til 600 personer i 120 leiligheter, er nå en utbrent ruin.

Både Hands og finansminister Philip Hammond sier at kledningen som var brukt i den kommunale blokka, ser ut til å være forbudt i henhold til byggeforskriftene. Ifølge Hands har myndighetene imidlertid ikke innhentet alle detaljer om renoveringen av blokka som var ferdig i fjor.

– Vi må finner nøyaktig hva slags kledning som er brukt og hvordan den ble festet, sier Hands til Sky News.

Aluminiumskledning med isolasjon plassert mellom to plater har fått skylda for brannspredning under storbranner flere steder i verden.

Parlamentsmedlemmet David Lammy fra Labour krevde søndag at myndighetene og politiet beslaglegger alle dokumenter knyttet til oppussingen av Grenfell for å hindre at eventuelle beviser blir ødelagt.

– Når sannheten om denne tragedien kommer for en dag, kan det hende vi oppdager at flere organisasjoner har blod på hendene, sa han.

(NTB)