Klemetsen i taxi-krangel: - Rent lureri

Den tidligere proffbokseren Ole Klemetsen reagerer sterkt på blodprisen taxisjåføren skulle ha for å kjøre Gardermoen - Oslo. - Trodde nok jeg er dummere enn jeg er, sier han.

FØLER SEG LURT: Ole Klemetsen mener han ble lurt av taxisjåføren som skulle kjøre ham fra Gardermoen til Skullerud i Oslo. Foto: Privat
FØLER SEG LURT: Ole Klemetsen mener han ble lurt av taxisjåføren som skulle kjøre ham fra Gardermoen til Skullerud i Oslo. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere proffbokseren skulle lørdag avholde et foredrag og påfølgende treningsøkt ved Cardio Kickboxing & Camp Kalori på Skullerud i Oslo.

Han ankom Gardermoen tidlig lørdag ettermiddag fra Stavanger, og hadde fått beskjed av arrangøren om å bestille en taxi gjennom bestillingsskjermen ved holdeplassen.

- Der ble jeg møtt av en kar som lurte på om jeg var på jakt etter taxi, sa han var taxisjåfør og tilbød seg å ta meg med. Jeg satt meg inn og sa adressen, forteller han.

- Latterlig mye

På veien mot Skullerud i Oslo - en tur som tar rundt 40 minutter - reagerer imidlertid Klemetsen på prisen på taksameteret.

- Det begynte å bli jævlig dyrt etter hvert. «Taksameteret går», var beskjeden jeg fikk.

På Avinors nettsider heter det at reisende bør være oppmerksom på at prisene kan variere, og at taxisjåfører er pliktig til å informere om forhåndspris før turen starter. Klemetsen sier han ikke ble informert om dette.

Da taxien rullet opp foran treningssenteret var prisen på nesten 2500 kroner, ifølge kvitteringen fra selskapet My Taxi, som Dagbladet har sett.

- Jeg tenkte at dette kunne ikke stemme. Jeg ville ikke lage noen krangel med ham, men jeg syntes det var latterlig mye.

- Helt utrolig

Ettersom Klemetsen var hyret inn som foredragsholder, var det Terje Wick, som driver senteret, som skulle bla opp for taxituren. Klemetsen ringte derfor og ba ham om å komme ut.

Wick reagerer sterkt på virksomheten.

- Jeg synes det er helt utrolig. Jeg kunne betalt de 2500 kronene, men det er helt uaktuelt å betale mer enn du skal, når de står der og plystrer inn folk inn ved siden av bestillingsskjermene, sier Wick.

MOSKVA: RUSSLAND: Antikrig-hackere angrep taxi-selskap og skapte massivt trafikkaos. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Føler seg lurt

Klemetsen forteller at sjåføren sto på sitt, og beskriver ham som både «sur, sinna og arrogant».

- Vi kranglet i tre kvarter. Det endte med at vi ringte politiet. Da ga sjåføren seg, og det endte med at vi betalte rundt 1000 kroner, forteller Wick.

Både Klemetsen og Wick mener taxisjåføren forsøkte å lure dem.

- Det er reint lureri. Han trodde nok at jeg var dummere enn jeg var. Det er stort sett kvinnfolk som lurer meg, sier Klemetsen.

- Opptrådt feil

Dagbladet har vært i kontakt med daglig leder i My Taxi, Hasnat Ahmad, som er forelagt kritikken fra Klemetsen og Wick. I en e-post skriver Ahmad at sjåføren har opptrådt feil.

- Her har sjåføren opptrådt feil ved å ikke kjøre på fastpris, skriver han.

Ifølge Ahmad skal sjåføren ha ringt til sin arbeidsgiver/løyvehaver og fått beskjed om å forholde seg til fastprisen.

- Kunden skal da ha betalt kroner 999, sier han.

- Jeg vil oppfordre alle til å benytte bestillingsautomaten på Gardermoen ved bestilling av drosje. Jeg beklager at kunden har hatt en ubehagelig opplevelse med en av våre sjåfører, skriver Ahmad.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer