Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Klemmen skaper reaksjoner

Rørende scener i rettssalen i Texas, USA, onsdag.

RØRENDE: Brandt Jean ga Amber Guyger, kvinnen som drepte broren hans, en god klem etter at hun fikk en fengselsdom på ti år. Video: CNN Vis mer

- Hvis du virkelig angrer og er lei deg, så kan jeg tilgi deg.

Det sa Brandt Jean, lillebroren til Botham Jean, som ble skutt og drept av Amber Guyger da hun gikk inn i feil leilighet og trodde han var en inntrenger i fjor høst.

Så, i en unik gest, spurte han om han kunne gi den tidligere politikvinnen en klem. Det skjedde etter at hun hadde fått sin dom på ti års fengsel for drapet.

Klemmen har imidlertid blitt omstridt, skriver NBC.

GRÅTENDE: Politikvinnen Amber Guyger (31) hevdet hun tok feil av leilighetene da hun skjøt og drepte naboen. Nå er hun dømt for drap. Video: CNN. Vis mer

Reagerer

Saken har nemlig vakt stor oppsikt i USA, på grunn av de spesielle omstendighetene, men også fordi det føyer seg inn i rekka av episoder der hvite politifolk skyter svarte menn.

Mange reagerer derfor på straffen, som ble relativt mild, sett at kvinnen kunne fått inntil 99 år i fengsel.

Mens senator Ted Cruz hyller øyeblikket, er tidligere daglig leder for National Association for the Advancement of Colored People (NAACP), Cornell Brooks, reagerer imidlertid sterkere på gesten.

- Jeg har snakket om tilgivelse i 25 år, men å bruke svartes villighet til å tilgi som en unnskyldning for å fortsette å gjøre svarte til ofre, er syndig, mener Brooks i et Twitter-innlegg.

Familien delt

Brandt Jeans far, Bertrum, sier han føler på samme måte som sønnen.

- Jeg vil ikke at hun skal råtne i helvete. Jeg vil ikke se henne råtne i fengsel, heller, sier Bertrum Jean, som dog legger til at han gjerne hadde sett at kvinnen hadde fått en strengere straff.

Mora, Allison, var mer usikker, da hun ikke ville at tilgivelsen skulle forveksles med at familien ikke klandrer kvinnen for drapet i det hele tatt.

Andre uttrykker bekymring for at Brandt Jeans gest vil overskygge det mora sa etter at dommen falt:

- Hvis Amber Guyger ikke hadde vært opplært til å skyte i hjertet, så hadde sønnen min vært her i dag.

Dette er saken

Den tragiske hendelsen skjedde i fjor høst. Politikvinnen forklarte at hun kom hjem fra jobb og puttet nøkkelen i inngangsdøra, men at denne åpnet seg fordi den ikke var helt lukket.

Guyger fryktet at noen hadde brutt seg inn, og trakk tjenestepistolen før hun gikk inn. Inne fikk hun øye på en person.

Mannen begynte å gå mot henne i «rask gange», ifølge forklaringen. Samtidig kunne hun ikke se hendene hans, og ropte «Hei, hei, hei!» før hun åpnet ild.

På golvet lå naboen, 26-årige Botham Jean. Han fikk livreddende førstehjelp av ambulansepersonalet som kom til, men døde på stedet, ifølge Fort Worth Star-Telegram.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling