Klemt i hjel

Her stiller Rachel Corey seg foran en bulldoser i den palestinske flyktningeleiren Rafah på Gaza-stripen. Sekunder senere kjørte bulldoseren over henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23 år gamle Rachel Corey fra Olympia i Washington, USA, hadde reist til Gaza-stripen sammen med andre aktivister for International Solidarity Movement. Søndag skulle de forsøke å stoppe israelske bulldosere i ferd med å ødelegge palestinske hus i flyktningeleiren Rafah.

- Rachel sto alene foran huset mens vi forsøkte å stoppe bulldoserne. Hun vinket til bulldoseren for å få den til å stoppe. Så falt hun, men bulldoseren fortsatte å kjøre forover. Vi ropte stopp, stopp, men bulldoseren stoppet ikke. Den hadde kjørt helt over henne, før den stoppet og rygget over henne en gang til, sier Greg Schnabel som var med gruppa til Rafah.

- Dette er en svært beklagelig hendelse. Vi har å gjøre med en gruppe protestanter som oppførte seg veldig uansvarlig, og som satt alle i fare, sier en talsmann for den israelske hæren, kaptein Jacob Dallal, til den israelske avisa Ha'aretz .

Doktor Ali Musa ved al-Najar-sykehuset på den sørlige Gaza-stripen oppga alvorlige hode- og brystskader som Coreys dødsårsak

STYRTET TIL: De syv andre aktivistene i International Solidarity Movement kom raskt til unnsetning. Corey døde av store brudd- og hodeskader.
STILTE SEG FORAN BULLDOSEREN: Rachel Corey forsøkte å hindre bulldoseren å rasere palestinske hus i flyktningeleiren Rafah på Gaza-stripen. Sekunder etter at dette bildet ble tatt ble hun klemt i hjel av bulldoseren.
RYGGET OVER: Ifølge aktivistene som var sammen med Corey, rygget bulldoseren over henne etter først å ha kjørt over henne èn gang.