Klemt ihjel i julegavekø

En sjuåring døde, mens rundt 60 unger ble skadd da en tv-stasjon delte ut gratis gaver til barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lille Vilma Angelica skulle ut å handle presanger i butikkene lørdag, men fikk lov å ta turen til en stadion i nærheten der en tv-stasjon arrangerte julefeiring med utdeling av presanger.

Arrangementet kom ut av kontroll på grunn av alle de oppmøtte. Flere ble skadd og mange barn kom bort fra foreldrene sine i trengselen som oppsto.

Ifølge AP ble minst 60 unger behandlet for skader. Flere av dem er innlagt på sykehus. En brannmann forteller til nyhetsbyrået at de behandlet barn for benbrudd og sårskader. Mange barn fikk pusteproblemer etter at de veltet og ble tråkket på av andre. Tilsammen ble rundt 80 mennesker skadd, rundt 60 av dem barn.

Mamma og pappa borte

Sjuåringen som døde sto i gavekø sammeb med flere hundre mødre, fedre og barn som ble dyttet framover av de lenger bak. Til slutt brøt det ut kaos og panikk blant folk.

Flere hundre unger kom bort fra foreldrene sin i kaoset som oppsto og i hele dag av ansatte i brann- og redningsetaten i byen Tegucigalpa hatt sin fulle hyre med å følge ungene hjem til foreldrene sine.

Svikt ved portene

Den populære gaveutdelingen har blitt gjennomført de siste åtte årene og er sponset av næringslivet.

- Det er en veldig trist og lei situasjon som har oppstått. Årsaken til ulykken er flere faktorer som i sum førte til at publikum kom inn på stadionanlegget på en svært uorganisert måte, sier Edgardo Melgar, ansvarlig for organiseringen av gaveutdelingen.

(Dagbladet.no)