Klemte prostituert med tang

Tre litauere tiltalt i omfattende prositisjons-sak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre litauerne Arturas Gerasimovas, Rolanda Morkeliunas og Marius Calka skal på det groveste ha voldtatt, mishandlet og truet ti prostituerte kvinner. De tre nekter straffskyld.

Påtalemyndigheten vil ha forvaring for to av de tiltalte. For den tredje har statsadvokat Katharina Rise varslet påstand om at 24-åringen bør overføres til tvungent psykisk helsevern.

Dagbladet har tidligere skrevet om den brutale banden.

- Jeg ble truet inn på et av soverommene. Der ble jeg voldtatt av en mann. Vi ble slått med støvsugerrør og truet med kniv. Mennene sa at «hvis vi tjente 1500 kroner pr. kunde, så skulle de ha 1000 kroner», forklarte en av jentene i dommeravhør ifølge Dagbladet i juni i år.

Klemt med tang

Da den sju uker lange rettssaken startet i Oslo tingrett onsdag, nektet de tre mennene, to av dem 24 år og en 23-åring, straffskyld på samtlige punkter med unntak av noen mindre alvorlige forhold, skriver VG Nett.

Sommeren 2004 skal de tre mennene, i et forsøk på å bli halliker, ha ranet, mishandlet eller voldtatt ti kvinner, ni av dem var fra Litauen.

Overgrepene i tiltalen beskriver en sjelden brutalitet. Blant annet skal en av kvinnene ha blitt klemt med en tang og blitt slått med røret fra en støvsuger i tillegg til at hun ble voldtatt.

OVERGREP: Slik så leiligheten ut etter at banden hadde dratt. Pila viser en kondompakning. I bakgrunnen skimtes soverommet der prostituerte ble voldtatt.
OVERGREP: Slik så leiligheten ut etter at banden hadde dratt. Pila viser en kondompakning. I bakgrunnen skimtes soverommet der prostituerte ble voldtatt. Vis mer

Mennene skal ha forsøkt å få kvinnene til å arbeide for seg som prostituerte. Metoden gikk ut på at de kom inn til kvinnene som angivelige kunder. Når de vel hadde kommet seg inn, brukte de vold og trusler for å forsøke å overtale dem.

- Skal jobbe for oss

- Dere skal jobbe for oss, ellers blir familiene truet og dere drept. Fra denne dagen skal dere jobbe for oss, skal de ha sagt ved ett av forsøkene.

Mens en av dem voldtok kvinnene, sto de to andre rundt og passet på at de ikke gjorde motstand.

Etter at kvinnene anmeldte forholdene innledet politiet etterforskning av forholdene. Etter en tid ble de tre pågrepet i Sverige hvor de nå soner en ransdom på seks års fengsel.

(Dagbladet.no/NTB)

TILTALT: Arturas Gerasimovas.
FAKSIMILE: Dagbladet 14. juni i år.
TILTALT: Marius Calka.
TILTALT: Rolanda Morkeliunas.