Klepp-ordfører redd for å bli drept på grunn av bompenger

Ane Mari Braut Nese (H) sier hun frykter for livet på grunn av bompenge-motstand. Det fortalte hun på en konferanse om hverdagsdemokratiet.

BOMPENGER: Under kommunestyremøtet i Klepp kommune i Rogaland mandag 27. mai, tok ordfører Ane Mari Braut Nese (H) til tårene, da hun fortalte om hva hun og familien hadde blitt utsatt for. Video: NRK Vis mer

Ane Mari Braut Nese er ordfører i Klepp for Høyre og støtter den store samferdselspakken på Nord-Jæren, som innebærer at bilistene skal betale milliarder av kroner i bompenger.

Under et ekstraordinært kommunestyremøte i Klepp mandag kveld tok en gråtkvalt Klepp-ordfører, Ane Mari Braut Nese (H), et kraftig oppgjør med bompengeaksjonistene.

Kvelertak på sønnen

Hun fortalte blant annet at familien hennes har blitt utsatt for hærverk, vold og hets.

- Sønnen min ble slengt i veggen og tatt kvelertak på for å få mor til å snu i bompengesaken. Vi har opplevd hærverk på bil og hjem. Huset vårt har blitt sprayet ned med kumøkk, fortalte Klepp-ordføreren i et følelsesladd innlegg.

I dag var Nese på en konferanse om hverdagsdemokratiet arrangert av Randaberg kommune . Hun fortalte salen, ifølge Stavanger Aftenblads livesending, at noe av grunnen til at hun fortalte om det hun har opplevd nettopp var fordi hun visste at hun skulle på konferansen i dag.

Frykter for livet

Spørsmålsstilleren på scenen spurte Klepp-ordføreren rett ut «er du redd for å bli drept?»

Til det svarte Nese bekreftende.

- Ja, jeg har lurt på hvor langt hvor folk er villig til å gå. Det er folk som er villig til å gå langt når de skriver, da har de allerede krysset en grense. Samtidig tenker jeg at det ikke er mulig å drepe noen for bompenger. Men jeg vet ikke, jeg er mest bekymret for ungene, svarte Neset.

Hun ønsker også å beskytte barna sine, som har blitt utsatt for grove hendelser på grunn av hennes politiske engasjement.

- Jeg håper media sier minst mulig om ungene mine. Jeg er stresset og lurer på hvordan de har det på skolen i dag. Det er gutten min som er toppsak i alle mediene.

- De føler de har tapt

Nese sier at hun har tatt kontakt med flere av dem som har truet og hetset henne.

- Jeg har forsøkt å gå i dialog, men da kommer det bare mer hets. Det hjelper ikke. Jeg har snakket inngående med folk som har vært veldig ufyselige, sier Nese.

Hun forteller følgende om dem som hetser henne:

- Noen av dem har tapt alle lodd i livet. De sitter i en situasjon der de ser at alle andre er vellykkede, alle andre legger ut fine bilder fra ferier, har kolleger, får mange «likes». Så sitter de og føler at de har tapt. De eier ikke sin egen bolig, de har ikke ny bil - om de har bil - og føler det er veldig urettferdig.

- Så kommer «oss vellykkede» og påfører dem kostnader. Jeg har full forståelse for at det er tøft og at noen kan miste hodet, sier Nese.

Dagbladet oppdaterer saken.