Kleppa: - Det kan komme flere saker

Kommunalministeren utelukker ikke at flere kommuner går på en smell etter Terra-investeringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) utelukker ikke at flere kommuner kan komme til å gå på en smell etter investeringer gjennom Terra Securities.

Til TV 2 sier Kleppa at hun har registrert til sammen åtte kommuner i fire fylker som har investert gjennom Terra Securities.

De åtte kommunene er imidlertid de samme som lenge har vært klar over at noe har gått galt. Det er de fire i Nordland pluss Haugesund, Vik, Bremanger og Kvinesdal. Samtlige kommuner har gått inn i amerikanske verdipapirer som er rammet av kredittkrisen i USA, men bare de fire nordlandskommunene skiftet posisjon i juni i år, og dermed doblet de tapet.

Kleppa sier hun har medfølelse med alle involverte, men samtidig sier hun at det er helt uaktuelt for staten å komme kommunene til hjelp.

Rådet fra Kleppa er at kommunene opprettholder dialogen med Terra-Gruppen.

Motparten, Terra Securities, kan de vanskelig kommunisere med, ettersom selskapet ble slått konkurs på onsdag. Da hadde de fire nordlandskommunene allerede avvist det siste tilbudet om en minnelig løsning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer