Oslo 20101005: Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) og Samferdselsdepartementet er budsjettårets vinner. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
Oslo 20101005: Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) og Samferdselsdepartementet er budsjettårets vinner. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.Vis mer

Kleppa kunne utnevne Rinnan

Heller ikke Terje Riis-Johansen var inhabil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| I tillegg til Liv Signe Navarsete, som også er vurdert som habil til tross for ulovlig partistøtte, er også Sp-statsrådene Magnhild Meltveit Kleppa og Terje Riis-Johansen vurdert som habile.

Se vurderingene fra Justisdepartementet lovavdelingen her.

Les mer om den ulovlige pengestøtten Senterpartiet mottok her.

Kunne utnevne Rinnan
Justisdepartementets lovavdeling mener samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa og tidligere samferdselsminister Liv Signe Navarsete ikke var inhabile da de oppnevnte nye styremedlemmer i Avinor AS, BaneService AS og NSB AS. Det gjelder blant annet Kleppas utnevnelse av konsernsjef i Eidsiva Energi, Ola Mørkved Rinnan, som ny styreleder i Avinor 23. juni i år.

Heller ikke olje- energiminister Terje Riis-Johansen var inhabil i saker som omfattes energiselskapene Senterpartiet mottok partistøtte fra, ifølge lovavdelingen.

- Justisdepartementets lovavdeling har ikke funnet grunnlag for at  olje- og energiminister Terje Riis-Johansen har vært eller er inhabil ved olje- og energidepartmentets behandling av saker som involverer Troms Kraft og Eidsiva Energi, står det på regjeringens nettsider.