Kleppa lover tiltak for å sikre ulykkesveien

- Allerede i gang med arbeidet.

VIL SIKRE ULYKKESVEIEN: - Jeg kan love en meget rask behandling av de kortsiktige tiltakene, som fotobokser, det vil bare være snakk om uker, sier samferdselminister Magnhild Meltveit Kleppa. Mer langsiktige tiltak vil tas i forbindelse med ordinært budsjettarbeid, sier hun videre. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet
VIL SIKRE ULYKKESVEIEN: - Jeg kan love en meget rask behandling av de kortsiktige tiltakene, som fotobokser, det vil bare være snakk om uker, sier samferdselminister Magnhild Meltveit Kleppa. Mer langsiktige tiltak vil tas i forbindelse med ordinært budsjettarbeid, sier hun videre. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mine tanker går i dag først og fremst til de etterlatte som nå sliter med sjokk og tap, sier samferdselsministeren til NTB.

På spørsmål om Statens vegvesen har vært for sendrektige med å gjøre noe med den svært ulykkesutsatte veien hvor over tjue personer har mistet livet det siste tiåret, peker Meltveit Kleppa på at det allerede er planlagt store investeringer for deler av veien i nasjonal transportplan, og at Statens vegvesen allerede før ulykken var i gang med et arbeid for å bedre sikkerheten i Lavangsdalen.

- En ulykke er alltid én for mye, men jeg er glad veimyndighetene allerede er i gang med et arbeid på denne veien, sier Kleppa.

Statens vegvesen varslet lørdag at de vil forsere sikkerhetsarbeidet i Lavangsdalen og legge fram sine anbefalinger allerede i slutten av februar.

- Jeg kan love en meget rask behandling av de kortsiktige tiltakene, som fotobokser, det vil bare være snakk om uker. Mer langsiktige forslag, som midtdelere, må tas i forbindelse med ordinært budsjettarbeid, sier hun.

Kleppa avviser kritikken fra opposisjonen om behov for et uavhengig veitilsyn, og sier en intern tilsynsavdeling under veidirektøren vil kunne utføre samme jobb like godt, samtidig som det gir mer midler til trafikksikkerhetstiltak.

(NTB)