Kleppe: - De hadde trengt meg der

Idet landsmøtet er i gang, reiser utstøtte og utmeldte Vidar Kleppe hjem til Sørlandet for å starte kampen for stortingsplassen. Men helst skulle han ha vært innenfor i Frp-varmen. - De hadde trengt meg der, sier Kleppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ja, nå er vel landsmøtet i gang, sukker Kleppe mens flytoget suser mot Gardermoen der flyet til Kristiansand venter. Han blar gjennom landsmøtepapirene og kikker på delegatlista.

- Jeg kjenner jo alle her. De hadde fortjent at jeg var til stede.

- Er det synd på deg?

- Nei, jeg er i live og partipolitikk er ingen søndagsskole. Jeg vil ikke synse noe om hva mitt gamle parti bør gjøre. Nå er det vi i Det liberale folkeparti som representerer det sunne, friske alternativ i norsk politikk.

- Håper du Øystein Hedstrøm støtter deg fra talerstolen?

- Det kan være det samme. Vi får uansett ikke oppreisning. Han klarer ikke å skru tida tilbake.

Men Kleppe ser for seg hvordan det er å være i Fremskrittspartiet etter utrenskningene:

- Takhøyden er så lav at folk går krokrygga. Friskheten og den gode blandingen av ulike mennesker er borte.

- Men intrigene er over når du og dine er ute?

- Jeg har aldri stått bak intriger, sier Kleppe, som for første gang siden nyttår ikke leser mantraet «Eg er ingen edderkopp, eg er ein lagspelar.»

I dag deltar vestlendingen på den første valgdebatten mellom førstekandidatene i Vest-Agder. Kleppe har ikke tenkt å kopiere Hedstrøms idé om valgkamp med campingvogn og «søte damer.» Men de som forventer sterke innvandringsutspill, får det første her:

- Munn- og klovsyken var så ille at vi måtte stenge grensene, men mitt forslag om tvangstesting av afrikanere for hiv-smitte er uaktuelt for de andre partiene. I stedet lar vi stadig flere slippe inn over grensene og vi lar norske statsborgerskap gå på billigsalg.

- Du synes ikke det er drøyt å sammenlikne munn- og klovsyke med eventuelle hiv-smittede «afrikanere»?

- Jeg sammenlikner ikke de to, men bruker bare bildet for å vise at uten tvungen hiv-testing vet vi ikke hva vi får inn i landet. Jeg vil selvsagt ikke behandle folk som dyr, sier han. Kleppe lover at han ikke bare skal snakke om innvandring i valgkampen.

- Det er ikke nødvendig. Folk vet hva jeg står for i det spørsmålet.

<B>UTE FOR GODT:</B> Vidar Kleppe blar gjennom landsmøtepapirene til sitt gamle parti og studerer delegatlista med stor interesse. - Jeg kjenner jo alle her. De hadde fortjent at jeg var til ste, sier Kleppe.