Kleppe: - Killi må gå

- Steinar Killi har brukt opp tabbekvoten sin. Nå bør han få beskjed om å finne seg noe annet å gjøre, sier Vidar Kleppe (Frp).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kleppe har fått kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget til å vurdere Killis innsats som jernbanedirektør.

Killi fikk torsdag samferdselsminister Terje Moe Gustavsens tillit til å fortsette i jobben. Fredag ble det klart at det nye signal- og sikringsanlegget som Jernbaneverket har utarbeidet, har mangler på 11 sikkerhetspunkter. Derfor nekter Jernbanetilsynet å godkjenne anlegget, som skulle innføres på de mest trafikkerte strekningene i Sør-Norge fra 1. desember i år, deretter i hele landet.

Nytt møte

En rapport viser imidlertid at sikkerheten ikke er i ivaretatt i det nye anlegget.

- Moe Gustavsen bør ta et nytt kjapt møte med Killi på bakgrunn av de nye opplysningene og gi ham beskjed om å finne seg noe annet å gjøre. Skjer ikke det, er det naturlig at kontroll- og konstitusjonskomiteen følger opp saken vi allerede har til behandling der vi vurderer Steinar Killis håndtering av stillingen som jernbanedirektør, sier Vidar Kleppe til NTB.

Han har selv lenge ment at Killi burde løses fra stillingen som jernbanedirektør, men synes de nye opplysningene også bør gjøre inntrykk på samferdselsministeren.

- Killi har vist at han ikke klarer å oppfylle sikkerhetskravene. Nå må Moe Gustavsen skjære gjennom og gi folk en ny sikkerhetspakke for jernbanen til jul. Det kan han gjøre ved å finne en ny jernbanedirektør, sier Vidar Kleppe.

(NTB)

VURDERES: Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite vil vurdere Killis innsats som jernbanedirektør.
KRITISK: Vidar Kleppe (Frp) mener Steinar Killi må gå av som jernbanedirektør.