Kleppe bekymret for ytringsfriheten

Fremskrittspartiets tidligere nestleder Vidar Kleppe mener det er trist for ytringsfriheten og den politiske debatten i Norge at det ikke ble noe av innvandringsmøtet han skulle holdt sammen med partikollega Øystein Hedstrøm på Grønland i Oslo i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kleppe uttrykte bekymring for ytringsfriheten i et valgprogram i TV 2 i keld.

Programleder Pål T. Jørgensen forsøkte iherdig, men det var neppe helt enkelt å begripe for publikum hvordan det kan være et tilbakeslag for ytringsfriheten og den politiske debatten at de to Frp-erne velger å imøtekomme en anmodning fra sitt eget partis sentralstyre uten at verken parti eller enkeltpersoner har vært utsatt for press fra noen instans utenfra.

Heller ikke Frp-formann Carl I. Hagen greide å svare oppklarende på bakgrunnen for avlysningen og sentralstyrets anmodning til radarparet Kleppe og Hedstrøm da NRK tidligere på kvelden konfronterte ham med at avlysningen av møtet ikke skjedde etter anbefaling av politiet i hovedstaden.

De slapp kanskje ikke fullt så mye til, de to øvrige deltakerne i TV 2 programmet, Ap-nestleder Jens Stoltenberg og Høyres Per-Kristian Foss.

Men Foss fikk da sagt at han synes de mest farer med tull, de to Frp-erne som etter Carl I. Hagens egen uttalelse ikke representerer Frp i innvandringspolitiske spørsmål.

Og tullet, ifølge Foss, ligger i en rekke Hedstrøm & Kleppe-uttalelser, blant annet at innvandringen svekker turistinntektene til Norge.

- Uvitenheten de to sprer gjør det vanskeligere å lykkes med integreringspolitikken. Det er det alvorlige, sa Stoltenberg.

(NTB)